CHP’de 4 Şehirde Adaylar Kesinleşti, 2 İsim Değişiyor

chpde-4-sehirde-adaylar-kesinlesti-2-isimi-degisiyot.jpg

CHP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde hangi isimleri belediye başkan adayı olarak göstereceği merak konusu. Parti içinde “değişim” tartışmaları da devam ediyor. CHP Genel Merkezi, Kasım ayında yapılacak olağan kurultayın yanı sıra 2024 yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

4 Büyükşehirde Adaylar Kesinleşiyor

Cumhuriyet gazetesine göre, CHP’de adaylığı kesinleşen dört büyükşehir belediye başkanı bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tekrar aday olmaları kesin gibi görünüyor.

İki Büyükşehirde “Değişim” Sesleri Yükseliyor

Kulislerde, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın “değişim” için güçlü adaylar olduğu konuşuluyor. Bu illerde CHP’nin adaylarını yenileme ihtimali ön plana çıkıyor.

Antalya’da İki Aday Gündemde

Antalya’da büyükşehir belediye başkanlığı için iki isim gündemde. Mevcut başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da bu makama adaylık istiyor. İlginç bir yarışın şekillenebileceği belirtiliyor.

CHP’nin Hedefi: İYİ Parti’nin Kaybettiği İlleri Kazanmak

CHP, geçmiş yerel seçimlerde az farkla ya da işbirliği sonucu İYİ Parti’nin kaybettiği illere odaklanıyor. Özellikle Balıkesir, Bursa ve Denizli gibi büyükşehirlerde muhalefetin toplam oyunda iktidar blokunu geçme fırsatını değerlendirmek istiyor.

Bu gelişmeler, CHP’nin yerel seçim stratejilerinin ve adaylarının belirlenmesinin merakla beklenmeye devam ettiğini gösteriyor.

Exit mobile version