CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Adaylarını Resmen Duyurdu

emal-kilicdaroglu.jpg

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında yaptığı konuşmada Mansur Yavaş’a olan desteğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Mansur Yavaş bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır” dedi. Bu açıklama, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş’ı yeniden aday göstereceği yönündeki beklentileri doğruladı.

Mansur Yavaş’ın Talip Olduğu 5 Yıl

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde göreve 5 yıl daha talip olduğunu açıklamıştı. Yavaş, “Bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim” sözleriyle dikkat çekmişti. Bu açıklama, Yavaş’ın Ankara’da başarılı bir şekilde görevine devam etmek istediğini ve CHP’den tekrar aday olmayı planladığını gösteriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş’a verdiği destek açıklaması, CHP’nin Ankara’da güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandığını ve Mansur Yavaş’ı önemli bir koz olarak gördüğünü gösteriyor. Yerel seçimlerde Ankara’nın nasıl bir sonuç vereceği merakla beklenirken, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş’ı aday göstereceği kesinleşmiş gibi görünüyor.

Exit mobile version