Cezaevlerinde İsyan: 57 Gardiyan,7 Polis Rehin Alındı

cezaevlerinde-isyan-57-gardiyan7-polis-rehin-alindi.jpg

Son zamanlarda yaşanan olaylar ülkede büyük yankı uyandırdı. Güvenlik güçlerinin cezaevlerine yönelik operasyonlarına karşılık olarak, 6 farklı hapishanede mahkumlar tarafından gerçekleştirilen bir isyan yaşandı. Bu isyan sonucunda, 57 gardiyan ve 7 polis memuru rehin alındı.

Mahkumların Tepkisi: Gardiyanlar ve Polisler Rehin Alındı

Ulusal Cezaevleri Ajansı (SNAI) tarafından yapılan açıklamada, hapishanelerdeki mahkumların 57 gardiyan ve 7 polisi zorla alıkoyduğu belirtilerek, bu eylemin polis ve askeri birliklerin 30 Ağustos’taki hapishane baskınına tepki olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı’nın Endişesi

İçişleri Bakanı Juan Zapata, bu olayın kamu güçlerine karşı gerçekleştirilen bir eylem olduğunu ve rehin alınan tüm gardiyanların ve polislerin Cuenca Hapishanesi’nde tutulduğunu ifade ederek, “Kamu çalışanlarımızın güvenliğinden endişe duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Rehin Alınanların Çağrısı

Cuenca Hapishanesi’nde çekildiği iddia edilen videolarda, rehin alınan polis ve gardiyanların serbest bırakılması için hükümete çağrıda bulunduğu görülüyor.

Kurtarma Operasyonu 

Yerel medya kaynaklarına göre, gardiyan ve polislerin kurtarılması için güvenlik güçleri büyük bir operasyona hazırlanıyor.

Diğer Cezaevlerindeki Gelişmeler

Başkent Quito’daki Virgilio Guerrero Hapishanesi’nde ise bir isyan girişimi yaşandı. İkinci ve üçüncü katların ateşe verildiği olayda itfaiye zamanında müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.

Uyuşturucu Ticaretinin Geçiş Noktası

Ekvador, Peru ve Kolombiya’ya komşu bir ülke olarak uyuşturucu ticaretinin geçiş noktası olarak kullanılıyor. Ülkede uyuşturucu çeteleri arasındaki bölgesel çatışmalar nedeniyle her yıl birçok kişi hayatını kaybediyor ve şiddet olayları yoğun olarak cezaevlerinde yaşanıyor.

Exit mobile version