Cem Garipoğlu Mezarı Açıldı Mı? Cem Garipoğlu Mezarı Neden Açılıyor?

Cem Garipoğlu’nun Mezarı Saat Kaçta Açılacak

Son günlerde ülke gündeminden düşmeyen Cem Garipoğlu meselesi bugün mezarının açılması ile netleşecek. 2009 senesinde ülkenin gündemine bomba gibi düsen Münevver Karabulut cinayeti ile tanınan Cem Garipoğlu 4 ay boyunca firardaydı. Polise teslim oluşunun ardından görülen mahkemede Cem Garipoğlu için müebbet hapis kararı verildi. Tutuklu yargılanmak üzere gönderildiği cezaevinde 3 hafta son intihar ederek hayatını kaybetti. İntihar haberinin ardından kamuoyunda ölümü çok tartışıldı. Ölüm şekli ve boynundaki izler halk tarafından Garipoğlu öldü gösterildi şüphesi uyandırdı. Yıllardır süren tartışmalar sonrasında büyük gün geldi. Cem Garipoğlu mezarı açıldı mı? Peki Cem Garipoğlu mezarı neden açılıyor?

Cem Garipoğlu Mezarı Açıldı Mı? Cem Garipoğlu Mezarı Neden Açılıyor?

Cem Garipoğlu mezarı açıldı mı? Cem Garipoğlu mezarı neden açılıyor? 2009 yılında işlediği Münevver Karabulut cinayeti ile Türkiye’yi sarsan Cem Garipoğlu yakalandıktan sonra müebbet hapis cezasına çarptırılmış cezaevinde intihar ettiği iddiasıyla hayatını kaybetmişti. Ancak Garipoğlu’nun intiharı ve ölüm şekli uzun yıllar boyunca kamuoyunda şüphe uyandırdı. O dönemde yapılan açıklamalar halkın aklındaki soruları tam anlamıyla gidermedi. Yıllardır Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediğine dair komplo teorileri gündemden düşmedi.

Yıllardır tartışmalara konu olan Cem Garipoğlu’nun mezarı nihayet bugün açıldı. Cem Garipoğlu mezarı açıldı mı?  sorusuna cevap olarak evet bugün saat 11.00’de Karacaahmet Mezarlığı’nda görevliler olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı eşliğinde mezar açıldı. Kamuoyunda yıllardır süregelen Garipoğlu gerçekten öldü mü? sorusuna yanıt arayanlar için önemli bir adım atıldı.

Cem Garipoğlu’nun ölümü intihar ettiği günden beri hep şüpheliydi. Gerçekten öldü mü yoksa başka bir kimlikle mi yaşıyor? sorusunu gündeme getirdi. Cem Garipoğlu mezarı neden açılıyor? Aslında bu şüphelerin giderilmesi için Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla mezarın açılmasını talep etti.  Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bu talebi kabul ederek Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarın açılmasını onayladı.

Bugün mezar açıldı ve mezardan alınan örnekler Cem Garipoğlu’nun gerçekten o mezarda olup olmadığını anlamak için DNA testine tabi tutulacak. Halkın merakla beklediği bu test sonuçları yıllardır süren söylentileri açıklığa kavuşturacak.

Exit mobile version