Yine bir Avrupa Şampiyonası ve yine rakibimiz Çekya ( eski adıyla Çek Cumhuriyeti). Kulaklarımızda spikerin golde sonra Nihat diye coştuğu Arda Turan'ın kendini futbol dünyasına tanıttığı ve üçüncü olduğumuz Euro 2008 Avrupa Şampiyonası sonrasında Türkiye, yine bir tamam-devam maçında Çekya ile kozlarını paylaşacak. Peki Türkiye-Çekya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar için okumaya devam edin.

Türkiye-Çekya Maçı Ne Zaman?

Çekya Türkiye Milli Maçı Ne Zaman

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası kapsamında F Grubu üçüncü ve son maçında Çekya ile karşılaşacak. Almanya'nın Hamburg şehrinde bulunan Volkspark Stadı'nda oynanacak maç 26 Haziran saat 22.00 da başlayacak. TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak maçı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek. Rumen hakemin yardımcıları ise aynı ülkeden Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene olacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini Norveç Futbol Federasyonundan Espen Eskas yapacak. Karşılaşmada Polonyalı Tomasz Kwiatkowski ise VAR hakemi olarak görev alacak.

UEFA'dan Merih Demiral'a Siyasi İşaret Cezası: 2 Maç Men UEFA'dan Merih Demiral'a Siyasi İşaret Cezası: 2 Maç Men

Türkiye'de Eksikler Can Sıkıyor: Muhtemel 11 Nasıl Olur?

Euro 2024 F Grubu'nda ilk maçta Gürcistan'ı yendikten sonra Portekiz'e boyun eğen Milli Takım Çekya ile oynayacağı son grup maçı öncesi eksiklerle mücadele ediyor. Beraberliğin bile gruptan çıkmamız için yeterli olduğu karşılaşma öncesi sakatlıkları bulunan Mert Günok ve Orkun Kökçü ile beraber cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakçı bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan İrfancan Kahveci'nin ise yedek kulübesinde olması bekleniyor. Portekiz maçının son 20 dakikasında oyuna dahil olan Arda Güler'in ise ilk 11 de başlaması muhtemel. Milli Takımın muhtemel 11'i şu şekilde:

Altay- Ferdi- Merih- Kaan- Mert Müldür- İsmail- Hakan- Kerem- Arda Güler- Yusuf Yazıcı- Barış Alper

Asayiş Gazetesi Maç Önü Görüşleri

Asayiş Haber olarak 1 puanın yeteceği Çekya maçını Ay-Yıldızlı ekibimizin başarıyla tamamlayıp gruptan çıkacağına inancımız tam. Bu maçta özellikle yapmamız gereken bazı küçük dokunuşlar ile iyi oyun ve galibiyet gelmesi hiç zor değil. Örneğin:

·        Sıradaki rakibimiz Çekya, boy ortalaması son derece yüksek bir ekip olduğu için yerden oynamaya daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor.

·        Rakibimiz aynı zamanda son derece tehlikeli bir kontra atak takımı. Forvetleri Patrick Shick dikkat edilmesi gereken bir isim. Önceki maçlarda verdiğimiz savunma açıklarını bu maçta vermemeliyiz.

·        Arda Güler saha içinde daha serbest oynamalı. Arda Güler'i kanata çok fazla hepsederek ve geri koşturarak onun hücumda enerjisi ile yaratacağı tehlikeleri azaltıyoruz.

·        Hakan Çalhanoğlu'na gereksiz yükleniliyor. Hakan Çalhanoğlu Inter'de 6 numara oynayan ve yanında pres yapan orta saha ile daha iyi potansiyel gösteren bir oyuncu. İsmail Yüksek sakatlığını tamamen atlattıysa artık onun yanında oynamalı.

·        Barış Alper forvette oynamak zorunda değil. Barış Alper Yılmaz sezonu Galatasaray'da başarıyla tamamladı ama forvet bölgesinde oynamadı. Kenarda Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy orijinal mevkisi forvet olan oyuncuları kullanmamız gerekiyor.