Candan Kardeşlerin Tutuklanması: Cezaevinde İlk Gün Skandalı

candan-kardeslerin-tutuklanmasi-cezaevinde-ilk-gun-skandali.webp

Tutuklama işleminin ardından cezaevine giren Candan kardeşlerin, infaz koruma görevlileriyle yaşadıkları tartışma ile dikkat çekti.

Mahkeme Kararı ve Cezaevi İlk Gün Skandalı

İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra mahkemeye iptal edilen Candan kardeşler, suç olaylarına üye olma, kurma ve suçun neden olduğu mal varlığı bilgilerinin aklama suçlarından tutuklandı. Cezaevine girdikleri ilk gün, Bahar Candan’ın yemeğini beğenmemesi nedeniyle infaz koruma memuruyla yaşadığı tartışma, mahkeme kararının hemen ardından olay oldu.

Candan kardeşler, İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Ancak, suç olaylarına üyelik, suç işleme amacıyla örgüt kurma ve suç gelirlerini aklama gibi suçlamalarla tekrar tutuklandılar. Cezaevine girdikleri ilk gün, Bahar Candan’ın infaz koruma memuruyla yaşadığı tartışma, mahkeme kararının hemen ardından gerçekleşti. Tartışma, Bahar Candan’ın yemeği beğenmemesi nedeniyle ortaya çıktı.

Gazeteci Emrullah Erdinç’in Açıklamaları

Gazeteci Emrullah Erdinç’in aktardığına göre, gazeteciler tarafından takip edilen Candan kardeşler, cezaevine girişlerinden infaz koruma memurlarıyla sorun yaşadı. Bahar Candan’ın yemeklerinin beğenilmediği ve “saçma sapan bolluğunun olduğu” infaz koruma memurları tarafından kızdırıldığı belirtildi.

Savcılık ve Tutuklama Kararı

Candan kardeşler, emniyetteki operasyonların yapılmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından taleple mahkemeye imzalanan sosyal medya fenomenleri ve şüpheli Hacı İsrafil Sağlam, mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suçlamalarla ilgili ihbarlar gelen Candan’ların cezaevine girişleri, yemek tercihleri ​​nedeniyle yaşanan tartışma ve infaz koruma memurlarıyla yaşanan ilk gün skandalı, kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdı. Tutuklamanın sona ermesinin ardından, Candan’ın hapishane macerası daha fazla insanın düşüncelerinin önemli bir konusu haline geldi.

Exit mobile version