Candan Baysan kimdir? Neden Öldü?

Candan Baysan kimdir

Candan Baysan kimdir? Neden Öldü? Konuya dair detayları ve Candan Baysan hakkında merak edilenleri aktardık.

Candan Baysan kimdir? neden öldü? sorusu son günlerde en çok konuşulan konulardan biri oldu. Geçtiğimiz aylardan beri hastalığa kapılan Baysan birkaç kez iyileşip hasta olmuştu. Candan Baysan kimdir? Türkiye sosyalist hareketinin önemli fakat göz önünde olmayan kahramanlarından biriydi. 1945 doğumlu olan Baysan, özellikle 1970’lerde Türkiye İşçi Partisi Ankara Yönetim Kurulu üyesi olarak sosyalist mücadeleye katkı sağladı. Sosyalist İktidar dergisinin kurucusu ve Toplumsal Kurtuluş dergisinin eski Genel Yayın Yönetmeni olmuştur.

Candan Baysan kimdir? Neden Öldü?

Sol hareketin düşünsel altyapısına önemli katkılar sunmasıyla bilinen Baysan geçtiğimiz günlerde hastalanıp vefat etmesiyle tekrar gündeme geldi. Ekonomi ve ekonometri alanında da uzman olarak dönem ODTÜ öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Ancak tüm başarıları bizlere katkı sağlarken öldü haberi de derinden üzdü.

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gören Candan, hayatını kaybederek dostlarını ve yoldaşlarını derin üzüntüye boğdu. Geride neden öldü? sorusunun cevabını bırakan Candan Baysan kimdir? ODTÜ’de Yalçın Küçük’ün asistanı olarak başlayan akademik serüveni bulunuyor. Küçük ile uzun yıllar süren yol arkadaşlığına dönüştü.

Birlikte birçok faaliyette yer alarak sosyalist düşünceyi yaymaya çalıştılar. Özellikle yayıncılık alanındaki faaliyetleri, dönemin politik atmosferine dair önemli kaynaklar oluşturdu. Candan Baysan öldü haberinden sonra dostları onu emektar mücadeleci olarak anıyor. Mesut Odman Yusuf Şaylan ve Hasip Akgül gibi yol arkadaşları Baysan’ın mütevazı ama kararlı duruşuna dikkat çekiyor.

Toplumsal Kurtuluş Dergisi’nin yayın sürecinde aktif olarak yer alan Baysan, fikirsel anlamda da büyük katkı sağlamıştır. Her ne kadar ön planda olmayan figür gibi görünse de arka planda büyük emeği ve inancı barındırıyordu. Peki neden öldü? hastalığı neydi? Candan’ın hastalığı ile ilgili açıklama henüz yapılmadı.

Ancak yaşının ilerlemesi ve bunun birçok hastalığa kapı açması nedeniyle de her ne kadar üzdüyse neden öldü? sorusu ani bekleyiş olmadı. Candan Baysan sessiz ama etkili mücadelesi, Türkiye’deki sosyalist hareketin tarihi açısından oldukça önemli yer tutuyor. Sosyalist düşüncenin kök salmasında ve teorik zenginliğinin oluşmasında büyük rol oynamıştır.

Exit mobile version