Daha önce elektrikli olarak ürettiği araba modelleri ile birlikte büyük çapta yankı uyandıran BYD son dönemlerde ise bu ivmesini doğru orantılı bir şekilde artırmaya devam ediyor. BYD tarafından Türkiye menşeili olarak açılan fabrikaya ise alınacak olan işçilerin Türk vatandaşları tercih edilerek yapılması gündem oluyor. Çin firması ile yapılan anlaşmaya yönelik detaylarsa geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan anlaşma ile ortaya çıkıyor. 150 bin araç kapasiteli olarak kurulması beklenen fabrikada oldukça fazla sayıda eleman ihtiyacı olması ise büyük ölçüde işçi alımı yapılacağına işaret ediyor.

Hangi Pozisyonlarda İşçi Aranıyor?

BYD fabrikaları için işe alınacak olan vasıflı ve vasıfsız işçilerin hangi pozisyonlar için alınacağı da merak edilen sorular arasında kendine yer buluyor. Bu işçilerin kısa süre içinde olmasa da uzun vadede şirket ile anlaşmalı olarak potansiyel vaat eden bir noktaya gelmesini bekliyoruz.

İlk etapta İstanbul ve Manisa için açılan fabrikalarda aranan işçilerin;

·       İşe Alım Uzmanı

·       İK Yöneticisi

·       Kıdemli Danışman

Fiyat Performans Arabası Fiat Egea! Fiyat Performans Arabası Fiat Egea!

·       Stok Kontrol

·       Yedek Parçacı

Gibi pek çok çeşitli alanda işçi alınacağını belirtiyor. Aynı zamanda işe katılan vatandaşlar için ise maaş konusunda oldukça yüksek miktarlar vaat ediliyor.

Diğer Araba Markaları da İşçi Alacak mı?

BYD tarafından yapılan bu yeni açıklama ile birlikte artık Türkiye çapında diğer araba firmalarının da işçi alımı noktasında Türk halkı çerçevesinde bir adım atmasını bekliyoruz. Bu noktada Türk sanayisini de ileriye taşıyabilmek için önemli bir adım atmayı hedefleyen diğer araba firmalarının kısa süre için de şirketler ile ortaklaşa bir anlaşma çerçevesine girerek eylem ve yatırım planları gerçekleştirmesi muhtemel duruyor. Bu nedenle de artık ülkemizde açılacak olan yeni araba ve araba sektörüne yön veren birbirinden farklı şirketlerin daha fazla yer alması bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR