Yaklaşık 3 aydır kapalı olan lise üniversite ve ilkokul seviyelerindeki öğrenciler uzun süredir tatilin bitmesinin ardından okulun açılacağı güne gözlerini çeviriyor. Peki okulların açılmasıyla birlikte ne gibi değişiklikler olacak? MEB tarafından yayınlanan takvimle beraber özellikle de son dönemlerde öğrencilerin büyük bir ilgi ile beklediği bir o kadar da velilerin heyecanlandığı okulların açılma tarihi yaklaşıyor.

Normal öğrencilerin yanı sıra kaynaştırma ve uyum sınıflarının 1 hafta önceden başlayacağı 2024-2025 yılı eğitim öğretim sezonu için çalacak ilk zil merakla bekleniyor. Öğrenciler kadar öğretmenlerin de bir o kadar heyecanlandığı bu yeni sezonun başlaması için ise artık sadece saatler kaldı...

Okulların Açılmasına Kaç Gün Kaldı? İlk Hangi Sınıflar Başlayacak?

E Okul Şube Sorgulama Ekranı

Günlerdir beklenen ve tatil sürecinin de uzamasıyla birlikte hasret kalınan okul sınıflarına nihayet geri dönüş geliyor. Öğrencilerin de hem arkadaşlarını hem de öğretmenlerini ve okul ortamını özledikleri dönemde MEB tarafından açıklanan yeni eğitim öğretim yılı takvimi ile pek çok taş artık daha net bir şekilde yerine oturuyor.

Türkiye genelinde okulların henüz resmi bir şekilde açılmasa da 2 Eylül tarihi için belirlenen uyum süreci de başlamış oluyor. Bu sürecin daha çok lise düzeyindeki 9. sınıf öğrencileri ve ilkokul düzeyinde ise yeni başlayacak olan 1. sınıf öğrencilerini kapsamasını bekliyoruz. Şimdiden tüm öğrencilerimize ise başarılar diliyoruz.

AB Bursları 2024-2025: Avrupa'da Eğitim İçin Büyük Fırsat! Başvurular Nasıl Yapılacak? AB Bursları 2024-2025: Avrupa'da Eğitim İçin Büyük Fırsat! Başvurular Nasıl Yapılacak?

Uyum Haftası Süreci Kaçıncı Sınıfları İçeriyor?

Okulların 1 hafta erken açılacağı uyum süreci ile birlikte hangi sınıfı okuyan öğrencilerin okullara başlayacağı öğrenciler kadar velilerin de ilgisini çekiyor. 2-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen uyum süreci ile birlikte ilkokul 1. sınıf ve lise düzeyinde birinci sınıf olarak kabul edilen 9. sınıfların eğitim öğretim hayatlarına başlaması bekleniyor.

Uyum süreci dışında kalan ve örgün eğitimde normal öğrenci sınıfında yer alan diğer öğrenciler için ise okulların açılma tarihi tüm Türkiye genelinde 9 Eylül olarak öne çıkıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR