Burdur Karamanlı’da Mermer Ocağında Kaza: Bir İşçi Öldü, Bir Yaralı!

burdurda-feci-kaza.jpg

Burdur’un Karamanlı ilçesindeki bir mermer ocağında meydana gelen kazada, bir bakım görevlisi hayatını kaybetti ve bir kepçe operatörü yaralandı. Yaşanan kaza, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan mermer ocağında gerçekleşen kaza, bakım çalışması sırasında yaşandı.

28 Yaşındaki İşçi Ölü, Operatör Yaralı!

Olay, mermer ocağında bakım görevlisi olarak çalışan 28 yaşındaki Hasan Mavi’nin üzerine kepçenin devrilmesiyle meydana geldi. Kepçe operatörü Arif Ö., devrilen araçtan son anda atlamayı başardı fakat bu sırada yaralandı. Olayın şiddeti, çevredeki diğer işçiler tarafından hemen fark edildi ve acil servislere haber verildi.

İhbar üzerine, olay yerine hızla sağlık ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri, olay yerine vardıklarında Hasan Mavi’nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Yaralı operatör Arif Ö. ise, ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve derhal tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri, kaza yerinde güvenlik önlemleri alarak detaylı bir inceleme başlattı. Kaza ile ilgili soruşturma açıldı ve olayın neden kaynaklandığı, ilgili güvenlik protokollerinin yeterliliği ve iş sağlığı güvenliği standartlarının kazada etkili olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

Kazanın duyulması üzerine, Hasan Mavi’nin yakınları büyük şok yaşadı. Hasan Mavi’nin ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilekleri iletildi.

Arif Ö.’nün sağlık durumunun stabil olduğu ve tedavisine devam edildiği bildirildi. Hasan Mavi için ise otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra cenaze işlemlerinin başlatılacağı belirtildi.

Exit mobile version