Roman tutkunu olmak kuşkusuz bir kişinin başına gelebilecek en güzel olaylardan biridir. Bambaşka dünyaların kapılarını okuyucalara açan romanlar aynı zamanda merkezine aldığı şehirleri de okuyucaların daha farklı gözle bakmasını sağlayabilir. Biz de bu yazımızda bazı önemli kitaplara ve bu heyecan verici hikayelerin geçtiği ikonik şehirlere göz atacağız.

Nil'de Ölüm, Kahire

Nil'de Ölüm, Kahire

Eski Futbolcu Can Arat Kimdir? Jan Aratyan İddiaları Doğru Mu Eski Futbolcu Can Arat Kimdir? Jan Aratyan İddiaları Doğru Mu

Agatha Christie'nin Nil'de Ölüm adlı eserinde, diğer Christie romanlarında da yer alan Belçikalı dedektif Hercule Poirot, Nil yolculuğu sırasında bir cinayeti çözüyor. Her ne kadar Kahire, Mısır'ın başkenti ve dünyanın en uzun nehri kıyısında yer alan bir şehir olarak kitapta belirgin bir şekilde yer almasa da, şehir aslında her zaman arka planda gizleniyor.

Sherlock Holmes Serisi, Londra

Sherlock Holmes Serisi, Londra

Sir Arthur Conan Doyle'un Sherlock Holmes serisi, dedektif Sherlock Holmes ve doktor John Watson'ın Londra'daki maceralarını konu alıyor. Dizideki hikayelerin çoğu 1800'lerin sonu ile 1900'lerin başı arasında Londra'da geçiyor; yazarın canlı anlatımları okuyuculara döneme ve şehrin tarihi dokusuna dair bir bakış sunuyor. Hatta Holmes'un 221B Baker Caddesi'ndeki kurgusal evi, artık Sherlock Holmes Müzesi olarak hizmet veren ikonik bir gerçek yaşam merkezi haline geldi.

Çavdar Tarlasındaki Çocuklar, New York

Çavdar Tarlasındaki Çocuklar, New York

Amerikalı yazar JD Salinger tarafından 1951'de yayınlanan Çavdar Tarlasındaki Çocuklar , asi bir genç olan Holden Caulfield'ın New York sokaklarında yaşadıklarını anlatıyor. Caulfield'ın anlattığı hikaye onun şehirdeki zamanını anlatıyor ve gençlik, toplum ve aidiyet gibi temaları ele alıyor.

Da Vinci Şifresi, Paris

Da Vinci Şifresi, Paris

2003 yılında yayınlanan Dan Brown'ın Da Vinci Şifresi , Harvard Üniversitesi'ndeki kurgusal profesör ve 'sembololoji uzmanı' Robert Langdon ile Fransız kriptolog Sophie Neveu'nun Louvre Müzesi'ndeki bir cinayeti soruşturmasını konu alan heyecan verici bir hikaye. Cinayetin ardındaki sırlar sanat tarihini, dini sembolleri ve karanlık güçleri kapsarken okuyucuları da Paris'in en ünlü mekanları, müzeleri ve tarihi binalarında sürükleyici bir tura çıkarıyor.

Masumiyet Müzesi, İstanbul

Masumiyet Müzesi, İstanbul

Elbette İsanbul'a dönmeden olmaz. Orhan Pamuk'un 2008 yılında yayınlanan Masumiyet Müzesi , İstanbul'un Beyoğlu ilçesini merkeze alıyor. Hikayede İstanbul'un üst sınıf bir ailesinden gelen Kemal, bir dükkanda çalışan daha az varlıklı Füsun'a aşık olur. Hikâyede usta kalem Pamuk, İstanbul'un değişen yüzünü ve sosyal dinamiklerini anlatıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR