Börülce Sallaması Tarifi! Börülce Nasıl Yapılır

borulce-sallamasi-tarifi.jpg

Özellikle yaz aylarında, bolca bulunan börülceyi kullanarak hafif bir salata yapmak isterseniz, Balıkesir’in meşhur börülce sallaması tarifi tam size göre. İşte bu lezzetin malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

500 gram taze börülce
2 adet limon
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Tarif:

İlk adım olarak, börülceleri güzelce ayıklayın ve bir tencereye yeterli miktarda su koyup kaynatın. Ardından, ayıkladığınız börülceleri kaynar suya ekleyin ve haşlayın.
Haşlama işlemi tamamlandığında börülceleri süzün. Üzerine biraz tuz serpip kevgir yardımıyla tuzu börülcelerin her tarafına eşit şekilde dağıtın.
Sarımsakları ayıklayın ve havanda dövün. Daha sonra limon suyu ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı ve zeytinyağını börülcelerin üzerine dökün.
Bu nefis börülce sallamanız hazır! Ferahlatıcı ve hafif tadıyla bu salata, özellikle sıcak yaz günlerinde tercih edebileceğiniz harika bir seçenektir. Afiyet olsun!

Exit mobile version