USD34,10
EURO38,09
GBP45,59
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Borsada Hisse Özgürlüğü! Beş Hissenin Üzerindeki Tedbirler Kalktı!

Borsada Hisse Özgürlüğü! Beş Hissenin Üzerindeki Tedbirler Kalktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’da müjdeli bir gelişme yaşandı! 20 Eylül 2024 tarihinde işlem gören beş hissenin üzerindeki tedbirler kaldırıldı. İşte detaylar…

Yatırımcılar, bu hisseleri herhangi bir kısıtlama olmadan alıp satabilecekler. Bu durum, yatırımcılar için oldukça sevindirici haber oldu. Tedbirlerin kaldırılması hisselerin daha fazla işlem görmesini ve piyasanın hareketlenmesini sağlayacak gibi duruyor.

Söz konusu hisselerin kısıtlamalarının kalkması, yatırımcıların hisse senetlerine olan güvenini arttırıyor. Özellikle son dönemde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar için önem arz ediyor. Ayrıca belirsizlikler göz önüne alındığında, gelişmeler önemli rahatlama sağlıyor. Yatırımcıların 23 Eylül 2024’te seans açılışıyla birlikte bu hisseleri tedbir olmadan işlem yapabilecek olmaları, piyasada yeni fırsatlar sunacak gibi görünüyor.

Hangi Hisselerde Tedbir Kalktı?

 İlk sırada AK ENERJİ bulunuyor. Hisse üzerinde daha öncesinde gerçekleştirilen satış ve kredili yasakları kaldırılarak yatırımcılara sunuluyor. Diğeri ise KGYO olarak karşımıza çıkıyor. Bu hissede de açığa işlem yasaklarının kaldırılması yatırımcıların daha özgürce hareket etmelerini sağlıyor. HATEK da tedbirlerin kalktığı hisseler arasında yer alıyor. Ayrıca açığa satış ve kredili işlem yasakları ile sınırlıydı; şimdi ise yatırımcılar, daha rahat şekilde işlem yapabilecekler.

MARKA hissesi birden fazla kısıtlamanın kaldırılmasıyla dikkat çekiyor. Açığa satış ile kredili yasaklarının yanı sıra brüt takas ve emir kısıtlamaları da kaldırıldı. PRKAB hissesinde de benzer tedbirler sona erdi. Böylece borsa üzerinde de satış aynı zamanda kredi yasakları bulunmuyor.

Hisse Tedbirinin Kalkması Yatırımcılara Ne Sağlayacak?

Hisse tedbirinin kalkması, yatırımcılar için birçok avantajı beraberinde getiriyor. Öncelikle, kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte yatırımcılar senetleri daha serbest şekilde alıp satma imkânına sahip olacak. Bu durum, piyasada daha fazla likidite yaratacak ve işlem hacmini arttırıyor. Böylece yatırımcılar istedikleri zaman hisse alım-satım işlemlerini gerçekleştiriyor.

Tedbirlerin kalkması aynı zamanda yatırımcıların portföylerini daha etkin şekilde yönetmelerine de olanak tanıyor. Yatırımcılar, hisse senedi fiyatlarındaki dalgalanmalardan faydalanarak kısa vadeli kazanç sağlama fırsatı buluyorlar. Bu, özellikle piyasa trendlerini iyi takip eden yatırımcılar için önemli bir avantajdır.

Borsada Hisse Özgürlüğü! Beş Hissenin Üzerindeki Tedbirler Kalktı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!