Hisselerin teknik analizinin yanı sıra hangi yönde hareket etmeye daha eğilimli olduğunu da görmek gerekiyor. Böylece yatırım yaparken çok daha iyi seçimler yapmak mümkün oluyor. Her an gelen sinyaller neticesindeyse ilgili hisseyle alakalı aksiyon almak gerekebiliyor. Özellikle bazı dikkat çeken hisseler düşüş trendine girdi. Bunlardan birisi de AGROT oldu. Ancak borsada her hisse düşmüyor. OTOKAR örnek olarak yükseliş trendine girdi ve kazandırmaya devam ediyor.

Türkiye’nin Kredi Notu Aktif Olarak Ne Kadar Oldu? Türkiye’nin Kredi Notu Aktif Olarak Ne Kadar Oldu?

Hangi Hisseler Yükselişte?

Bazı hisseler yükseliş trendine girdiği zaman direkt AL verir. Momentum değerine oranlar güçlü bir şekilde yükselmesi de bunu net olarak gösteriyor. Örnek olarak Agrotech Teknoloji için son 1 ay göze alınırsa zirvesinde yer alıyor. Ayrıca çok sayıda yatırımcısının olduğu ASELSAN’da yükseliş trendine girdi ve trendinde olumlu hava sürüyor.

Seçim Sonuçları Borsayı Nasıl Etkiler

CW Enerji ise son 1 aydır kendi zirvesinde yer almaya devam ediyor. Bununla birlikte Doğan Holding zamanlarda popüler olmuş bir hisse. Çünkü güçlü yükseliş trendinde yoluna devam ediyor. Europower Enerji ve ISGYO gibi hisseler için yatırımcıları en güzel günlerini yaşıyor. Halen yükselişlerine devam ediyor.

Hangi Hisseler Düşüyor?

Elbette her hisse sürekli yükselmiyor ve arada bir düzeltme hareketi de yapabiliyor. Bu düzeltmelere yakalanmamak için önceden gelen sinyalleri ciddiye almak gerekiyor. Örnek olarak Aksa SAT Sinyali verdi ve her an düşebileceğini gösterdi. Aynı şekilde Aksa Enerji’de MACD Sat vererek durumunu gösteriyor. En popüler hisselerden olan Mavi Giyim ise düşüş trendine girdi. Bu trendin aksine hareket etmemek gerekiyor.

Bir diğer düşüş trendine giren hisse ise Vakıflar Bankası oldu. Ayrıca düşüş trendine giren hisselerin yanı sıra işlem hacmi artan hisseleri de takip etmek gerekiyor. Çünkü işlem hacmi arttığında hissenin bir yükseliş hareketine başlaması da olasıdır. Örnek olarak Ülker Bisküvi ULKER işlem hacmi 3 gündür çok ciddi derecede artış yaşıyor. Elbette farklı analizleri yaparak da hareket edilebilir.

Editör: Şahsüver ÇITIR