Borsa İstanbul’da Sıcak Gelişmeler Yaşanıyor! Pay Değişimi ve Alınan Tedbirler!

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul’da hareketli günler yaşanıyor. Yatırımcılar için önemli bir gelişme Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı yeni kararlarla ilgili detaylar…

Bu kararlar doğrultusunda, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi devreye alındı ve PKENT payları üzerinde bazı düzenlemeler yapıldı. 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak uygulama, 18 Ekim 2024’e kadar devam edecek ve süreçte brüt takas uygulanacak. Bu yatırımcılar için dikkate alınması gereken önemli değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.

Brüt takas uygulamasının yanı sıra, mevcut durumda geçerli olan kredili işlem yasağı tedbiri de aynı süre boyunca devam edecek. Bu durum PKENT paylarının alım-satım işlemleri üzerinde ek bir güvenlik tedbiri olarak değerlendirilebilir.

PKENT Hisse Tedbir Kararı

Borsa İstanbul’da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sermaye Piyasası Kurulu piyasadaki dalgalanmaları dengelemek ve yatırımcıların korunmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. PKENT hisse senetleriyle ilgili olarak, 19 Eylül 2024 itibarıyla devreye alınan VBTS çerçevesinde brüt takas uygulaması başlatıldı. Uygulama 18 Ekim 2024 tarihine kadar geçerli olacak ve bu süre zarfında PKENT paylarına yönelik işlemler brüt takas kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek.

DOBUR Hisse Sermaye Dağılımı

DOBUR dikkat çekici sermaye yapısına sahip. Şirketin toplam ödenmiş sermayesi 19.559.175 TL. Büyük sermaye havuzunun önemli kısmı, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin ve Burda GmbH’ın paylarından oluşuyor. DOHOL toplam sermayenin %38,22’sine denk gelen 7.474.920 TL nominal değerinde DOBUR payına sahipken Burda GmbH da %38,09 oranında paya sahip 7.449.670 TL nominal değere denk geliyor.

Türk Tuborg Başvuru Kararı

Şirket, Borsa İstanbul A.Ş.’nin Piyasa Öncesi İşlemler Platformu’nda “TBORG” kodu ile işlem görüyor ve platformda işlem gören payların fiili dolaşım oranının %5’i aştığını belirledi. Yaşanan önemli gelişme şirketin büyüyen ilgisini ve piyasa değerini yansıtıyor. Bu nedenle, Türk Tuborg, üst pazara geçiş yapma kararı aldı.

Şirket geçiş sürecinde Borsa İstanbul A.Ş.’ye resmi bir başvuruda bulunarak paylarının daha geniş yatırımcı kitlesine erişim sağlamasını ve daha yüksek bir pazar segmentinde işlem görmesini hedefliyor.

Exit mobile version