Bolu şehri için Karadeniz’in turizm kenti diyebilmemiz son derece mümkündür. Karadeniz bölgesinin en önemli kentlerinden olan Bolu, hemen her yıl on binlerce yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Bolu sadece kültürel ve tarihi güzellikleri ile değil turistik alanları ile de turistlerin ilgisini çeken bir şehrimizdir. Bolu’ya bir gezi planlıyor, bu şehri daha yakından tanımak istiyorsanız eğer bu gezi sırasında mutlaka ilk durağınız Bolu Abant Milli Parkı olmalıdır. Bolu Abant ilçesi başlı başına gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

Bolu tatiliniz boyunca mutlaka gezi planınıza almanız gereken yerler arasında ilk olarak Abant dedikten sonra akabinde Atatürk Orman Parkı ve Yedigöller Milli Park’a ziyaretlerinizi gerçekleştirmelisiniz. Zira bu adeta cennet kadar sakin ve huzurlu olan alanlarda doğa ve Açıkhava yürüyüşleri yapabilir ve oksijen depolayabilirsiniz. Ayrıca kamp ve piknik yapmak isteyen turistlerin ilgi odağı olan Atatürk Orman Parkı şehre çok uzak mesafede değildir. Atatürk Orman parkında ayrıca bisiklet turuna katılabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yıldırım Beyazıt Hamamı

Yıldırım Beyazıt Hamamı

Bolu gezilip görülecek yerler listenizde Bolu’nun tarihini ve kültürel öğelerini yansıtan bir rota istiyorsanız Yıldırım Beyazıt Hamamı sizler için biçilmiş kaftandır diyebiliriz. Zira Bolu kentinde yılın her günü farklı etkinlikte gezi programları belirleyebilirsiniz. Tarihi özellikleri yansıtan orta hamam ulaşım açısından da şehir merkezinden özel araçlarıyla bu hamama gelebiliyorlar.

Yıldırım Beyazıt hamamı veya Orta Hamam olarak lanse edilen hamam, gerek ailenizle gerekse yakın arkadaşlarınız ile keyifli bir gün geçirmeniz için ideal seçim olacaktır.  Bu hamama gelerek soğuk veyahut sıcak alanlarında mola verebilir ve günün yorgunluğunu bu şekilde yoğurtlu gözleme ve çayla dinlenerek atabilirsiniz. Hamama gelinmeden önce Randevu alınması gereklidir.

Bolu Müzesi

Bolu Müzesi

Türkiye'nin 2024 Oscar Adayı, Zeki Demirkubuz'un Hayat Filmi Dünyaya Açılıyor Türkiye'nin 2024 Oscar Adayı, Zeki Demirkubuz'un Hayat Filmi Dünyaya Açılıyor

Bolu tarihi ve kültürel noktası olan Bolu müzesi de Bolu gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Müzeye ulaşım son derece kolaydır. Müzede Roma döneminden kalma eserler ve Bizans dönemini anlatan eserleri görebilir ve tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bolu müzesine sabah 8:20 ile akşam 17:30 saatleri arasında ziyarette bulunabilirsiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR