USD35,46
%-0.06
EURO36,53
%-0.15
GBP43,40
%0.14
BIST9.739,72
%0.25
GR. ALTIN3.072,24
%0.62
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Bolu Gezi Rehberi! Nereleri Gezmeli? 2024

Bolu Gezi Rehberi! Nereleri Gezmeli? 2024

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde Bolu olarak bilinen bölgenin M.Ö. 2000 yıllarında Hititler tarafından yerleşime açıldığı ve M.Ö. 500 yıllarında Bithynia Krallığı’nın egemenliğine girdiği bilinmektedir. Şehir, Roma döneminde Claudiopolis, Bizans döneminde ise Hadrianopolis adıyla anılmıştır. 12. yüzyılda Selçukluların, 14. yüzyılda ise Osmanlıların eline geçmiştir. Bolu Cumhuriyet döneminde il olmuştur. Sizin için bu tarihi şehrin gezilecek yerlerini derledik.

Bolu’da Gezilecek Yerler

Bolu’da gezilecek yerler şunlardır;

Bolu Gezi Rehberi

Tarihi Bolu evleri

Birçoğu 20. yüzyılın başlarından kalma Osmanlı tarzındaki şirin Bolu evlerini Mudurnu, Göynük ve Kıbrıscık gibi ilin çeşitli ilçelerinde görmek mümkün. Yapılar genellikle kiremitli çatılar ve özenle boyanmış tavanlarla birlikte bir veya iki katlıdır; bazıları avlulara sahiptir.

Yıldırım Bayezit Camii

Osmanlı padişahı I. Bayezid tarafından 1382 yılında yaptırılan Yıldırım Bayezit Camii külliyesinde hamam, medrese ve kütüphane bulunmaktadır. Orijinal ahşap yapı 1891 yılında çıkan bir yangında tahrip olmuş, 1999 yılında ise restore edilerek bugünkü haline getirilmiştir.

Bolu Müzesi

1981 yılında açılan Bolu Müzesi’nde ilde yapılan arkeolojik kazılardan çıkan pek çok eser sergileniyor. Müzenin koleksiyonunda Urartu, Lidya, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin de aralarında bulunduğu 17.000’e yakın eser yer alıyor.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Bolu il merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Mudurnu ilçesinde yer alan Abant Gölü Tabiat Parkı, çam ormanlarıyla çevrili büyük ve berrak bir göle sahiptir. Park sınırları içerisinde kamp ve yürüyüş olanaklarının yanı sıra sayısız yemek seçenekleri de bulunmaktadır. Parka giriş için giriş ücreti gerekmektedir.

Yedigöller Milli Parkı

Bolu şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta 1965 yılında kurulan ünlü Yedigöller Milli Parkı bulunmaktadır. “Yedi Göl” Parkı yedi göle ev sahipliği yapmaktadır: Seringöl, Büyükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Küçükgöl, Sazlıgöl ve İncegöl. Kayın, meşe ve gürgen ağaçlarının yanı sıra çok sayıda kuş ve balık türü de burada bol miktarda bulunur.

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu şehir merkezine sadece 13 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı, köknar ve çam ormanlarının yanı sıra, gözde bir fotoğraf destinasyonu olan Orman Bakanlığı’na aittir. Bu park, göl kenarındaki sevimli ahşap misafirhaneyi de bünyesinde barındırıyor. Yürüyüş ve yürüyüşün yanı sıra bisiklet kiralayıp doğanın tadını çıkarmak için çok ideal olan parka giriş ücretlidir.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, kış sporları tutkunlarının tercih ettiği noktalardan biri. Köroğlu Dağları üzerine kurulan Kartalkaya, muhteşem manzarasının yanı sıra aralıktan marta kadar kalıcı olan karıyla da ülkenin en önemli kayak merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bolu Gezi Rehberi! Nereleri Gezmeli? 2024
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.