Alman menşeili araç firması BMW, 2025 yılında çıkacak olan yeni BMW 3 serisinden otomobillerini ve M3 serisindeki değişikleri araç severlere tanıttı. Araçlarda büyük değişiklikler olmasa da yapılan donanımsal iyileştirmelerin oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

Henüz ülkemiz fiyat listelerine giriş yapmamış olan yeni M3 serisinin en düşük modeli 76.000 dolardan, en yüksek modeli ise 85.000 dolardan satışa sunulmuş durumda. 3 serisi modellerin en düşük paketinin fiyatı ise 45.000 dolar. Üst modellerden biri olan M3 Competition modeline, 4 çekiş özelliği olan Xdrive sistemi ekletmek isteyenler ekstradan 2.000 dolar daha ödemek zorunda kalacaklar. Yine aracında M Carbon seramik frenler olsun isteyenler veya aracının hızlı gitmesi için M Driver paketi almak isteyenlerin de kesenin ağzını açması gerekecek.

Yeni Özelliklerle Araçlar Artık Daha Hızlı

Bmw 3 Serisi Modeller Tanıtıldı

Apple iPad Mini 7 Küçük Boyutuyla Dev Performans, Ama OLED Ekran Yok! Apple iPad Mini 7 Küçük Boyutuyla Dev Performans, Ama OLED Ekran Yok!

Yeni tanıtılan modellerin ismi; M3, M3 Competition ve M3 Competition Xdrive ’dır. En üst model olan M3 Competition Xdrive, 523 beygir güce sahip, 100 kilometreye 3,4 saniyede ulaşabiliyor.  M3 Competition modelinin motoru ise 503 beygir güç üretiyor. Her iki modelde de 8 ileri otomatik şanzıman bulunuyor. Serinin en düşük modeli olan M3 ise 473 beygir güç üretebiliyor ve 6 ile manuel şanzımana sahip. Araçların hepsi 250 km hıza çıkabiliyor. Eğer istenirse bu hız 290 km’ye kadar yükseltilebiliyor.

Bmw 3 Serisi İç

Araçların iç tasarımına gelecek olursak, marka iki farklı direksiyon simidine modellerinde yer veriyor. Bu simitlerin üzerlerinde sürücünün araç hakimiyetini artırmak için özel olarak konumlandırılmış, vites değiştirmeye, aydınlatma ekipmanlarını kontrol etmeye yönelik yeni kulakçıklar yer alıyor. Yeni araçlarda iç mekânın biraz daha sadeleştiğini söylemek mümkün. Çünkü marka kendi işletim sistemini yeniden elden geçirmiş ve bazı fiziksel tuşları dokunmatik ekrana aktarmayı tercih etmiş.

3 serisinde ise renk seçenekleri artırılmış. Vegas Kırmızısı, Metalik Frozen Pure Grey, Metalik Arktik Yarış Mavisi gibi farklı renkler mevcut. 3 serisinden M340i modelinde çift turbolu 6 silindirli bir motor kullanıldığını görüyoruz. Böylece araç 386 beygir güç üretebiliyor. 330i modelinde ise büyük bir yenilik yok. Sadece tork değeri 295 Nm’ye çıkarılmış.

Bmw 3 Serisi 33

Kısaca araçlarda büyük değişiklikler olmasa da performans artırıcı iyileştirmeler yapıldığını ve araçların biraz daha makyajlanarak sürücülerin beğenisine sunulduğunu söyleyebiliriz. BMW çok değişikliğe gitmese de piyasada ki yerini korumaya devam edecektir.

Editör: Şahsüver ÇITIR