Yüksek standartlara sahip olmayan kulaklıkların günlük hayatta kullanmak için gayet yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemize giriş yaptığı fiyatlarla karşılaştırdığımızda kulaklıkların fiyat- performans ürünü olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bilgisayarda kullanmak için sürücülerini indirip yüklemeniz gereken ürünün, telefonlarda oyun oynamayı sevenlere ya da telefonlarında birşeyler izleyenlere daha çok hitap ettiğini belirtmemiz gerekir.  

Uygun Fiyatlarıyla Kaçırılmayacak Kulaklıklar

Black Shark Türkiye'ye Geldi

Black Shark markasının iki modeli olan T9 ve T11 şu an ülkemizde satışa sunuldu. Bu kulaklıkların özellikleri birbirine yakın. T9 modeli Apple markasının Airpods modeline oldukça benziyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcut. T11 modeli ise çok daha iddialı bir kutu görüntüsüne sahip olmasıyla öne çıkıyor.

T11 modelinin kutusunu açıp kapattığınızda kınından çıkan bir kılıcın sesine benzer bir efekt sesi geliyor. Kutunun köşelerinde ise şarj durumunu gösteren ince LED’ler bulunuyor. Kullanıcı isterse ses efektini ve LED’leri kapatarak kullanabiliyor.

Apple iPad Mini 7 Küçük Boyutuyla Dev Performans, Ama OLED Ekran Yok! Apple iPad Mini 7 Küçük Boyutuyla Dev Performans, Ama OLED Ekran Yok!

Firma yetkilileri, T9 modelinin şarjının 7 saate kadar gittiğini, kutu şarjının ise 40 saat olduğunu söylüyorlar. Kulaklıkları kutusuna koyduğunuzda tam şarja ulaşması ise 2 saat civarı sürüyor. T11 modelinin ise kutu şarjının 30 saat civarında olduğu belirtiyorlar. Yani T11 diğer modelden daha fazla pil tüketiyor diyebiliriz.

Her iki modelde de bluetooth 5.3 protokolleri bulunuyor. Bağlanma Codec’i ise SBC olarak seçilmiş. Kullanıcılar bu ürünlerde bağlanma sorunu çekmeyeceklerdir ama çok üst düzey ses kalitesi de beklememek gerektiğini söyleyebiliriz. Ürünlerde kullanılan sürücüler ise 13 milimetredir.

Ürünün her ikisinde de dokunmatik özellikler mevcut. Fakat bunların kişiselleştirilememesi kulaklıkların bir eksisi diyebiliriz. Yine ekolayzır ayarları yapmaya yarayacak bir programın da bulunmaması da olumsuz yönlerden birisidir.

Kulaklıkların en büyük artısı ise oyuncu özelliği bulunmasıdır. Bu özellik sayesinde oyuncular çok daha düşük gecikme süresiyle oyunları oynayıp, rekabetçi oyunlarda daha çok zevk alabilirler. Toparlayacak olursak, kulaklıklar üst segment değiller ama şu an ki fiyatlarıyla orta segment kulaklık arayanlara tavsiye ederiz.

Editör: Şahsüver ÇITIR