Sivas’ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 10 Yaralı Sivas’ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 10 Yaralı

Bingöl'ün Garip köyünde, inşaat halindeki bir ahırın çatısının çökmesi sonucu korkunç bir kaza meydana geldi. Büyükbaş hayvanlar için yapılan ahırın çatısı, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayda bir işçi yaşamını yitirirken, bir diğer işçi yaralandı.

Olay, köyde büyük bir üzüntüye yol açtı. İhbar üzerine olay yerine hızla UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalan iki işçiden birini hayatta kurtarırken, diğer işçi S.Ş.Ö. (45) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan işçi H.A. ise Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Soruşturma Süreci ve Yetkililerin Açıklamaları

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, çökme olayının ardından bölgede incelemelerde bulundu ve olayla ilgili bilgi aldı. Vali Usta, yaptığı açıklamada, olayın 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine hızla müdahale edildiklerini belirtti. Çökmenin meydana geldiği ahırın 100 büyükbaş hayvan kapasiteli olduğunu ve çatısında teknik bir sıkıntı nedeniyle çökme olduğunu ifade etti. Vali Usta, işçilerin işletme sahibinden habersiz olarak çalışmaya geldiklerini ve bu durumun faciaya yol açtığını dile getirdi.

Olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Vali Usta, "Ayrıntılı bir şekilde inceleme yapılıyor. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Ayrıca Valilik olarak eksikliklerle ilgili idari tahkikat başlatıyoruz," dedi. Bu süreçte, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve benzer olayların önlenmesi amaçlanıyor.

Editör: Genel Haber