Altın Portakal Hangi Filmler Yarışacak? Altın Portakal ödülleri 2024 ne zaman? Altın Portakal Hangi Filmler Yarışacak? Altın Portakal ödülleri 2024 ne zaman?

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili Beyaz Saray'da basına önemli açıklamalarda bulundu. Biden, suikast girişiminde bulunan şüpheli hakkında henüz kesin bilgilere sahip olmadıklarını ve gerekçesiyle ilgili spekülasyonlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Şiddete Karşı Birlik Mesajı

Başkan Biden, açıklamasında, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden eski itfaiyeci Corey Comperatore'nin ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Ayrıca, saldırı sırasında hayatını riske atan Gizli Servis ajanlarına ve emniyet güçlerine teşekkür etti. Biden, "ABD'de şiddetin hiçbir türlüsüne yer yok. Bu suikast girişimi, millet olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Biden, suikast girişiminde bulunan şüpheli hakkında henüz detaylı bilgiye sahip olmadıklarını ve gerekçesi ya da bağlantıları hakkında varsayımda bulunulmaması gerektiğini belirtti. Konuya ilişkin soruşturmanın "hızlı ve eksiksiz" yürütülmesi talimatını verdiğini söyleyen Biden, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi için tüm güvenlik önlemlerinin alınacağını duyurdu. Ayrıca, bağımsız bir inceleme yapılacağını ve sonuçların halkla paylaşılacağını ifade ederek ABD halkını birlik olmaya çağırdı.

Biden'ın Texas Gezisi Ertelendi

Suikast girişimi nedeniyle Biden, yarın Texas'a yapmayı planladığı gezisini ertelediğini açıkladı. Başkan, ülkenin bu zor zamanında birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Suikast Girişimi Hakkında Detaylar

Eski Başkan Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmişti. Saldırıda mitinge katılan bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsüye ateş açan saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış ve incelemeler sonucunda saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Editör: Şahsüver ÇITIR