Tel Aviv'e 2 Bin Kilometreden Gelen Füze! Husi Saldırısı Dünyayı Şok Etti Tel Aviv'e 2 Bin Kilometreden Gelen Füze! Husi Saldırısı Dünyayı Şok Etti

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen ABD-Türkiye çifte vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili bir açıklama yaparak olayı "kabul edilemez" olarak niteledi. Biden, Eygi’nin barışçıl bir protesto amacıyla Batı Şeria’da bulunduğunu ve ölümüne yol açan olayın büyük bir trajedi olduğunu belirtti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden, İsrail'in Eygi’nin ölümündeki sorumluluğunu kabul ettiğini ve yapılan ön soruşturmada bu olayın "trajik bir hatanın sonucu" olarak değerlendirildiğini söyledi. ABD hükümetinin, İsrail’in soruşturmasına tam erişimi olduğunu belirten Biden, soruşturmanın şeffaf bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı.

"Tam Hesap Verilebilirlik Sağlanmalı"

Biden, İsrail’in bu tür olayların tekrar yaşanmaması için daha fazla adım atması gerektiğini belirterek, "Tam hesap verilebilirlik sağlanmalı" ifadesini kullandı. Eygi’nin ölümüne yol açan koşullar hakkında hem İsrailli hem de Filistinli yetkililerle yakın temas halinde olmaya devam edeceklerini belirtti.

Daha önce yaptığı açıklamalarda Biden, olayın "görünüşe göre bir kaza" olduğunu, kurşunun yerden sekerek Eygi'yi vurmuş olabileceğini ifade etmişti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve ABD'nin süreci yakından takip ettiğini de ekledi.

Editör: Genel Haber