Piyasada Yeni Rota: Borsa İstanbul'da Öne Çıkan 20 Hisse Piyasada Yeni Rota: Borsa İstanbul'da Öne Çıkan 20 Hisse

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu. Kısa sürede büyüyerek binanın üst katlarını etkisi altına alan yangında itfaiye ekipleri, hızla müdahale etti ve binada mahsur kalan üç kişiyi kurtardı. 

Yangının ihbar edilmesi üzerine, itfaiye ekipleri olay yerine çok sayıda araç ve personel gönderdi. Yangın, özellikle çatı katında yoğunlaşarak çevredeki binalar için de tehlike arz etti. İtfaiye ekipleri, alevlerin diğer binalara sıçramasını engellemek için yoğun çaba sarf etti. Yangın sırasında binada mahsur kalan üç kişi, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesiyle kurtarıldı ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.

Yangın, saat 13.30 civarında Keçeci Piri Mahallesi Terzi Kasım Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, akli dengesi yerinde olmayan bir kişi, sokaktan topladığı kağıt ve plastik atıkları evinde biriktirirken, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yükselen dumanları fark eden mahalle sakinleri durumu hemen itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Yangın sırasında evde bulunan 3'ü çocuk 4 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sokakta oturan Engin Arıkan, olayla ilgili olarak, "Akli dengesi yerinde olmayan bir çocuk var burada. Daha önce iki kez binayı yaktı, vatandaşlar sayesinde kurtulduk. Bu sefer çocuk evde yoktu ve yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyorum. Çünkü ev dışındaydı. Bu çocuk sokaklardan çöp topluyor ve hepsini eve biriktiriyor. Bu üçüncü yangın oldu, önceki seferlerde ucuz atlattık ama bu kez evi kurtaramadık. Neyse ki çocuklar iyi, bir sorun yok ama ev artık oturulamayacak durumda. Yan tarafta bir ahşap bina var, bu binaların yıkılması gerekiyor. Mahallede 3-4 ahşap bina daha var, yanarlarsa tüm mahalle tehlikeye girer. Defalarca belediyeye buraların yıkılması gerektiğini söyledik ama tarihi eser oldukları için dokunmuyorlar. Şu an yapacak bir şey yok," dedi. Yangın, bitişikteki ahşap binaya sıçramadan kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR