AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in hakkındaki rüşvet iddialarına yanıt verdi. Bozdağ, sosyal medya ve bazı internet sitelerinde yer alan iddialarla ilgili olarak, "Hakkımdaki iftiraların araştırılması ve müfterilerin cezalandırılması için avukatım aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı.

Açıklamada Şunları Kaydetti:

"Abdestimizden Şüphe Yok"

Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan haberlerde yer alan Ayhan Bora Kaplan dosyasının gizli tanığı Serdar Sertçelik tarafından ortaya atılan iddialar, şahsıma yapılmış apaçık bir iftiradır. Buradan açıkça ilan ediyorum; bu iftiranın doğru olduğunu kim ispat ederse, sahip olduğum tüm malvarlığımı ona hibe etmeyi, saygın Türk kamuoyu önünde taahhüt ediyorum. Hakkımdaki iftiraların araştırılması ve müfterilerin cezalandırılması için avukatım aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Abdestimizden şüphemiz yok, hiçbir vakitte olmadı, elhamdülillah."

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr'de yayımlanan yazısında Serdar Sertçelik'e ilişkin hazırlanan iddianamede Bekir Bozdağ'a yönelik iddiaları aktarmıştı. Ayhan Bora Kaplan davasında Macaristan'da yakalanan gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddianamesinde Bekir Bozdağ'la ilgili dikkat çeken iddialara yer verildi.

Aşk Adası Rabia Instagram Hesabı Nedir? Aşk Adası Rabia Instagram Hesabı Nedir?

Serdar Sertçelik'in İddiaları

Sertçelik, ifadesinde "Bozdağ’ın hukuk bürosu var, dışardan iş hallettirdiği. O zaman 400 bin euro verdim Bozdağ’ın hukuk bürosuna. Dosyamı bozdular" iddiasında bulundu.

Bekir Bozdağ, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, iftiraların araştırılması ve müfterilerin cezalandırılması için hukuki süreç başlattığını ifade etti. Bozdağ’ın açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, iddiaların gerçekliği konusunda resmi makamların yapacağı araştırmalar bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR