Yatırımın Ustaları, Borsa İstanbul'da 70 Yaş Üstü Yatırımcılar Zirvede! Yatırımın Ustaları, Borsa İstanbul'da 70 Yaş Üstü Yatırımcılar Zirvede!

Borsada bir şirket başka şirketler üzerinden yüklü miktarda hisse satın aldığında büyük oranda artış görülüyor. Bu noktada borsada çok geçmişi olmayan köklü firmalardan bir tanesi de Efor Çay olarak karşımıza çıkıyor. Efor Çay firması halka arz edildikten sonra direkt olarak 5 temmuz tarihinde borsadaki yerini almıştı.

Sürekli olarak tavan yönde artış gösteren Efor Çay Türkiye borsası için maksimum tavan fiyat olarak belirlenen oranda yani %9,9 oranında artış göstererek 19,05 tavan fiyatında kapanışını yapmıştı. Hisselerin artışını gören ve gelecekte de büyük oranda artış göstermesini tahmin eden Bank of America ve Şeker Yatırım üzerinden büyük oranda satın alımlar yapılıyor. Yapılan bu satın alımlar da borsa takibi yapan yatırımcıların gözünden kaçmıyor.

Bank of America’da Efor Çay’a Yapılan Yatırımlar

Bank Of America Ve Şeker Yatırım

Çarpıcı yatırımlarla birlikte pek çok yatırımcının ilgi odağı halini alan Efor Yatırım’ın tavan fiyatlarda seyir ettiği hisse ortalamaları ile tercih edildiği görülüyor. Bu noktada alım satımlar için aracılık eden şirketlerde ise toplamda 10.153.348 lot tutarında satın alımlarla beraber işlemlerin gerçekleştiği görülüyor.

İşlem gören lotlar arasında 8.804.472 adet satın alım meydana gelirken 1.348.876 adedinde ise satın alım meydana geliyor. Alınan lotlarla beraber toplamda havuzda 141.964.480 TL tutarında yatırımcılar tarafından harcama yapıldığı gözleniyor.

Şeker Yatırım’dan Efor Çay’a Yapılan Yatırımlar

Şeker Yatırım tarafında da Efor Çay için büyük oranda satın alımlar ile hareketlilikler meydana geliyor. Bu yatırımların büyük oranı ise alım noktasına verilen emirleri takip ediyor. 4.438.469 lot tutarında alım 1.834.214 tutarında ise satım işlemi meydana geliyor. TL karşılığı olarak ise toplamda 49.364.346 TL civarında harcama geliyor.

Bu verilerle birlikte özellikle de son dönemde bu iki firmada yapılan alım satımlar listesinde Efor Çay firmasının ilk iki sıralarda yer alarak borsayı bir hayli hareketli hale getirdiği gözleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR