MHP lideri Devlet Bahçeli, 23 Nisan mesajında Türk milletine "yerel halk" denilmesine "müfsit zihniyet" ifadeleriyle gösterdiği tepkinin DEM Parti'ye ve bazı CHP'li belediye başkanlarına yönelik olduğunu söyledi. Bahçeli, "yerel halk" açıklamasıyla tartışmaların merkezine yerleşen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında "Her zaman arkasındayız" dedi.

Bahçeli: Mehmet Şimşek'e Destek Tam

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e destek veren Devlet Bahçeli, 'yerel halk' ifadesi nedeniyle yönelttiği eleştirilerin Mehmet Şimşek'e yönelik olmadığını açıkladı. "Hiç kimse çalı dibi yoklamasın, niyet okuyuculuğuna teşebbüs etmesin. Hazine ve Maliye Bakanı'mızın her zaman arkasındayız." dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim" Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim"

Cumhur İttifakı Var Olmaya Devam Edecek

Bahçeli açıklamasının devamında "Fiyat ve finansal istikrarla beraber, insanımızın mağdur olduğu hayat pahalılığı ve enflasyon baskısı doğru politikalarla telafi edilecek, fırsatçıların, açgözlülerin yakasından tutulacaktır. Cumhur İttifakı'nın tasfiyesine ve sonlanmasına ümit bağlayanlar, size kötü bir haberim var, Cumhur İttifakı sonuna kadar var olacak ve ayakta kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF- Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen panelde "locals" kelimesini kullanmış, kelime bazı platformlarda "yerel halk" olarak çevrilmiş ve eleştirilerin merkezine oturmuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli de 23 Nisan mesajında "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" ifadelerini kullanmış, bu sözlerle de Bakan Şimşek'i hedef aldığı iddiaları öne sürülmüştü. Ancak Bahçeli, yaptığı açıklama ile Şimşek'i hedef aldığı iddialarını yalanlayarak tartışmalara noktayı koydu.