Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümüne İlişkin Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı

aysenur-ezgi-eyginin-olumune-iliskin-sok-eden-detaylar-ortaya-cikti.jpg

Filistin Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsi incelemeleri sonucunda, Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Rapor, Eygi’nin başına isabet eden kurşunun, neredeyse düz bir çizgide hareket ederek soldan sağa doğru ilerlediğini ortaya koydu. Eygi’nin ölüm nedeni, ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak beyinde meydana gelen parçalanma, kanama ve ödem olarak açıklandı.

Otopsi Raporunda Yer Alan Detaylar

Ayşenur Ezgi Eygi’nin 6 Eylül’de Rafidya Devlet Hastanesi’ne getirilmesinden kısa süre sonra vefat ettiği kaydedildi. Raporda, merminin Eygi’nin sol kulak kepçesinin arkasından girip, beyin dokusuna zarar verdiği ve çıkmadığı ifade edildi. İncelemelerde, merminin beyne isabet etmesinin ardından parçalanarak beyinde yayılma yaptığı tespit edildi.

Raporda ayrıca, Eygi’nin vücudunda başka herhangi bir yaralanma bulunmadığı belirtildi. Eygi’ye yapılan altı kalp masajına da yanıt vermediği ve ölüm saatinin 14:35 olarak kayıtlara geçtiği bilgisi yer aldı.

Cenaze Töreni İstanbul’da Gerçekleştirildi

Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı Tel Aviv’den Bakü’ye, oradan da Türkiye’ye nakledildi. İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törende Türk bayrağına sarılı cenaze, resmi yetkililer tarafından karşılandı. Eygi’nin naaşı, İzmir’e gönderilmek üzere uçakla İstanbul’dan İzmir’e sevk edildi.

İsrail ordusu, olayın ardından yaptığı açıklamada, Eygi’nin doğrudan hedef alınmadığını savunmuş, askerlerin başka bir göstericiyi hedef aldığını iddia etmişti.

Exit mobile version