Balıkesir'de motokurye ve üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın katledilmesine ilişkin davada karar açıklandı. 25 kez bıçaklanarak vahşice öldürülen Akman'ın katili Erdoğan Özdemir, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Davada Ağır Ceza Kararı

Ata Emre Akman Neden Öldü 2

Bugün Balıkesir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Erdoğan Özdemir, "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Azmettiricilikle suçlanan sanığın babası Osman Özdemir ise beraat etti.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman, motokurye olarak çalışmaya başladığı firmaya sipariş edilen pizzayı teslim etmek için 11 Mayıs'ta Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı'na gitmişti. Pizzayı teslim ettikten sonra motosikletine doğru yürürken, Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı. Akman, olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan Özdemir polisler tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erdoğan Özdemir için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. Sanığın yaşı nedeniyle "Fiili işlediği sırada 15 yaşını doldurmuş olup da 18 yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 14 yıldan 20 yıla, müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" maddesinin uygulanması talep edilmişti.

Aşk Adası Rabia Instagram Hesabı Nedir? Aşk Adası Rabia Instagram Hesabı Nedir?

İddianamede, baba Osman Özdemir'in "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Ancak mahkeme, Osman Özdemir'in beraatine karar verdi.

Ata Emre Akman'ın katili Erdoğan Özdemir, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, Akman ailesi ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Adaletin yerini bulması, birçok kişi tarafından olumlu karşılandı.

Editör: Şahsüver ÇITIR