1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. ASTOR Enerji Önümüzdeki Hafta Temettü Dağıtımı Yapacak!

ASTOR Enerji Önümüzdeki Hafta Temettü Dağıtımı Yapacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir enerji firması olarak borsadaki yerini alan ve milyonlarca yatırımcının hissesini barındıran Astor, temettü ödemelerini yatırımcılar ile paylaşması bekleniyor. Günlük olarak hala aktif hisse alımına imkan veren firma acil toplantı ile temettü tutarını açıkladı. Bu açıklamalara göre ise şirket yönetim kurulu 7 Mayıs günü temettü kararı aldığını ve 30 Mayıs günü itibariyle de yapılan olağan genel kurul toplantısında temettü dağıtımının şirket tarafından onay aldığını belirtiyor. Temettü ödemeleri konusundaki son kullanım hakkı ise 31 Temmuz 2024 olarak takvimlerde paylaşılıyor.

2024 ASTOR Temettü Oranları Ne Olacak?

Her yatırımcının hisse payı kadar temettü alması bekleniyor. Bu hisse oranları ise katılımcıların kendi banka hesaplarının portföy kısmından görebiliyor. 31 Temmuz tarihi itibariyle hisse başına brüt olarak 1,3204826 TL tutarında bir temettü oranı aktarımı yapılacak. Bunun yanı sıra net olarak aktarılacak olan temettü tutarı ise 1,1884343 TL şeklinde belirlendi. Temettülerin dağıtım günü olarak ise T+2 günü nakit şeklinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

Tuğçelik 2024 Yılı Için Şok Temettü Tutarını Açıkladı!

Nakit olarak banka hesaplarında yerini alan temettü miktarlarının kullanımı için ise yatırımcıların 2 Ağustos tarihini beklemesi gerekiyor. Temettü almak için hak kazanmak isteyen yatırımcıların ise son gün olarak 30 Temmuz günündeki seans kapanış tarihini kaçırmaması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılan alımlarda temettü dağıtımı şartları karşılanmıyor. Temettü verimi için ise Astor Enerji firması 30 Temmuz’da seans kapanış tarihini beklemesi gerekiyor.

Temettü Almak İçin Yatırımcının Ne Yapması Gerekiyor?

Temettü oranlarına sahip olmak borsa senedi almak ile benzer bir olay değil. Temettü sahibi olabilmek için halka arzlara daha öncesinde katılmış olmak veya serbest piyasadan direkt olarak hisse satın alınması gerekiyor. Elbette bu satın alımların yapılması için belirlenen temettü tarihinden önce faaliyete geçilmeli. Zira temettü dağıtım tarihinden sonra satın alınan hisseler yine borsa hesabındaki portföy kısmında yerini alsa da temettü oranından yararlanılmasına imkan vermiyor.

ASTOR Enerji Önümüzdeki Hafta Temettü Dağıtımı Yapacak!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!