Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü köyünde, yapımı planlanan 'Konaklamalı Mesire Alanı Projesi'ne karşı çıkan köylüler ile yüklenici firma çalışanları arasında yaşanan gerginlik, maalesef ölümle sonuçlandı. Olay, sabah saatlerinde Cankurtaran mevkiinde meydana geldi. Köylülerin, iş makinelerinin alana getirilmesini protesto etmesi üzerine başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

Kocaeli'de AVM'de Şok! Tuvalette Bir Kişi Ölü Bulundu Kocaeli'de AVM'de Şok! Tuvalette Bir Kişi Ölü Bulundu

Köylüler ve Şirket Çalışanları Arasında Gerginlik Tırmandı

Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte, yüklenici şirketin yetkililerinden M.U. (42), tabancayla ateş ederek köylülerin üzerine kurşun yağdırdı. Bu üzücü olayda köylülerden Gökhan Koyuncu (38), Reşit Kibar (46) ve Ersan Koyuncu (36) yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ameliyata alınan yaralılardan Reşit Kibar, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, hastaneye yaralıların yakınları ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri geldi.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Tabancayla ateş açan M.U. ve şirkette çalışan F.M., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, olayın daha fazla büyümemesi için bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Soruşturma devam ediyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR