Doğu Karadeniz’in turizm kenti olan Artvin mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler olarak seyahat severlerin gezi rotasında yer alıyor. Hemen her sene çok sayıda kişinin gerek yerli gerekse yabancı turistlerin ilgi odağı olan Karadeniz’in yeşil kentinde çok fazla sayıda turistik alan bulunuyor. Yılın her günü ilgi odağı olan kent turizm açısından ise bahar ve yaz aylarında daha büyük bir öneme sahiptir. Artvin kenti Karadeniz’in en doğusunda yer alsa da konumu gereği dağınık bir kent olsa da yabancı turistlerin uğrak noktası olarak kabul ediliyor.

Artvin geziniz sırasında mutlaka ki Karagöl Milli Park’ı da gezi rotanıza dahil etmelisiniz. Ayrıca Artvin Kalesi ve akabinde Cehennem deresi kanyonu ise tam anlamıyla macera severlerin ilgisini çeken bir kanyondur. Artvin gezisi listesinde mutlaka yer alması gerekli olan bir alandır.

Artvin Kalesi

Kızılcık Şerbeti'nin Merakla Beklenen Yeni Sezonu İçin Geri Sayım Başladı! Kızılcık Şerbeti'nin Merakla Beklenen Yeni Sezonu İçin Geri Sayım Başladı!

Artvin Kalesi

Artvin kalesi şehrin tarihi ve kültürel öğeleri açısından oldukça önemli olan bir yapıdır. Artvin şehir merkezinden yaklaşık olarak 2 km kadar uzaklıkta olan kale, yürüyerek te ziyaret edilebilecek konumdadır. Gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından senenin her günü ziyaretçi akınına uğrayan kale adeta Artvin kültürünü ve Karadeniz’in tarihi kökenini gözler önüne sermektedir. Kaleye çıktığınızda buradan Artvin şehir merkezini rahatlıkla seyredebilir ve bu muhteşem kente kuşbakışı bakabilirsiniz.

Artvin kalesinde giriş ve çıkış saatleri olarak bir sınırlamayla karşılaşmıyor ve bu kaleyi dilediğiniz saatlerde rahatlıkla ziyaret edebiliyorsunuz. Kaleye ayrıca giriş ücreti istenmemektedir.

Karagöl Milli Parkı

Karagöl Milli Parkı

Karadeniz gezilerinde her zaman rehberlerin de listesinde olan Karagöl Milli Park’ı mutlaka Artvin geziniz boyunca uğramalı ve bu gölde doğa yürüyüşü yapmalısınız. Bu gölün çevresinde kamp yapabileceğiniz gibi aynı zamanda da kayıklarla da gölü turlayabiliyorsunuz. Gençler tarafından daha sıklıkla piknik ve kamp alanı olarak kullanılan Milli Parka, özellikle bahar ve yaz aylarında talep yoğun olmaktadır.

Karagöl Milli Parkı senenin her günü açık olup, yerli ve yabancı turistleri beklemektedir. Milli Park araç girişi için de ayrıca uygun olup, giriş ücreti talep edilmemektedir.

Editör: Şahsüver ÇITIR