USD34,19
EURO38,12
GBP45,77
BIST9.768,35
GR. ALTIN2.927,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Araç Satışında Yeni Dönem Ne Zaman Başlıyor? 2024

Araç Satışında Yeni Dönem Ne Zaman Başlıyor? 2024

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci el araç satışlarında güvenliğin artırılması amacıyla geliştirilen sistem yakın zamanda geliyor. Birçok kişi Araç satışında yeni dönem ne zaman başlıyor? 2024 tarihinde geçerli olacak mı? gibi soruların cevabını arıyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan yeni dönem artık herkes için zorunlu hale geldi. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği’nin iş birliğiyle hayata geçirilen sistem, özellikle ödeme süreçlerinde yaşanan sorunların önüne geçmeyi hedefliyor.

Araç Satışında Yeni Dönem Ne Zaman Başlıyor? 2024

Günümüz koşullarında alıcı ve satıcı arasında ödeme konusunda güven sorunu büyük problem haline gelmişti. Araba satışında yeni dönem ile taraflar arasındaki ödemeler noterler aracılığıyla güvence altına alınıyor. Dolayısıyla mağduriyetlerin yaşanma olasılığı büyük ölçüde ortadan kaldırılıyor.

Araç satışında yeni dönem sisteminin en önemli amacı, ikinci el araba satışlarında güvenilirliği sağlamak. Alıcı ve satıcının hem güvenli hem de şeffaf bir ödeme süreci deneyimlemesi olacak. Artık araba satışında zorunluluk sayesinde, alıcıyla satıcı arasında yaşanabilecek anlaşmazlıklar en aza indirgeniyor.

Eskiden alıcı, ödemeyi yaptıktan sonra araba üzerinde herhangi bir sorun olup olmadığını fark edemiyordu. Ya da satıcı, paranın zamanında ulaşıp ulaşmadığından emin olamıyordu. Yeni sistemle birlikte riskler ortadan kaldırılıyor. Peki yeni dönem ne zaman başlıyor? Araç satışında geçerli olan zorunluluklar çok yakın zamanda başlıyor haberleri yapılmaya başladı.

Güvenli ödeme sistemi, aracın devri sırasında noterler tarafından yönetilen süreçle ödemeyi kontrol altında tutuyor. Araç satışında yeni dönem bugün itibariyle başlıyor. Alıcı, ödemeyi güvenli bir platform aracılığıyla yaparak satıcı ödeme onaylanmadan aracı teslim etmiyor. Böylece iki tarafın da hakları korunmuş oluyor. Bu sistem hem dolandırıcılık risklerini azaltıyor hem de ikinci el araba piyasasında güveni pekiştiriyor.

Birçok kişi 2024 araç satışında yeni dönem ne zaman? sorusunu araştırmaya başladı. Yeni dönem ne zaman başlıyor? 27 Eylül itibariyle zorunluluk hayata geçirilecek. Özellikle son dönemde artan ikinci el araç satışları, dolandırıcılık olaylarını da artırmıştı. Yeni uygulama sayesinde alıcılar artık güvenle araç satın alabilecek.

Araç Satışında Yeni Dönem Ne Zaman Başlıyor? 2024
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!