Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeliha Güneş'in, 5 gün sonra düzenlenecek olan 11. Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yaptığı sırada kamyonet çarpması sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Kaza, 28 Nisan'da gece saatlerinde ilçeye bağlı Kocadere köyü yakınlarında meydana geldi. Sürücü S.Ç. yönetimindeki 17 UR 284 plakalı kamyonet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş'in kullandığı bisiklete çarptı. Çevrede bulunanlar olayı hemen 112 Acil Servis'e bildirdi. Ancak tüm müdahalelere rağmen Güneş kurtarılamadı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Antrenman Yaparken Hayatını Kaybeden Üniversiteli Zeliha Güneş1

Kazanın ardından kamyonet sürücüsü S.Ç., jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmalarda, Güneş'in 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yaptığı ve bu nedenle yolda olduğu belirlendi. Güneş'in ani ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve üniversite camiasını derin üzüntüye boğdu.

Bayramiç’e Mevsimin İlk Karı Yağdı Bayramiç’e Mevsimin İlk Karı Yağdı

Sürücü S.Ç., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan S.Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.