Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat boyunca ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği belirtiliyor. İstanbul’dan sonra gözler Ankara’ya çevrildi. Soğuyan hava ile olumsuz hava şartları eğitime ara verilecek mi sorusunu doğuruyor. Valilikten ‘10 Ocak (yarın) okullar tatil mi’ sorusunun cevabı bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, ancak Trakya'nın batısı, Güney Marmara, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

BİM'de Şaşırtan İndirimler! 3 Eylül Aktüel Kataloğunda Alışverişinizi Şenlendirecek Fırsatlar Sizi Bekliyor! BİM'de Şaşırtan İndirimler! 3 Eylül Aktüel Kataloğunda Alışverişinizi Şenlendirecek Fırsatlar Sizi Bekliyor!

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, batı ve iç kesimlerde hissedilir miktarda azalması bekleniyor. Rüzgarın da genellikle kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden esmesi öngörülüyor. 

Kuvvetli Yağış Uyarıları Eğitimi Durdurabilir

Yapılan uyarılara göre, batı kesimlerindeki kuvvetli yağışlar nedeniyle Muğla, Çanakkale, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Aydın'da sel, su baskını, yıldırım, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Bu durum ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Ankara'da parçalı ve çok bulutlu bir gün yaşanacak. Aralıklı yağmurların ardından akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı 2 ile 4 derece arasında olacak.

Okullar Tatil Olacak mı? - 10 Ocak Çarşamba

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olup, gelişmeleri takip edebilirsiniz. Ankara'da yarın okulların tatil olup olmayacağı konusunda güncel bilgileri haberimizden takip edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi