AMD Anti Lag+ Geri Mi Dönüyor

amd-anti-lag.jpg

Geçtiğimiz yıllarda Nvidia kullanıcılarının çok daha düşük görüntü gecikmesi ile oyun oynayabilmesi için Reflex adında bir özellik duyurmuştu. AMD ise çok geçmeden bu teknolojiye rakip olabilecek Anti Lag+ isminde bir teknoloji tanıtmıştı.

Fakat çok geçmeden bu teknolojiyi geri çekmek zorunda kaldı çünkü Anti Lag beklendiği gibi çalışmadı. Oyunlarda yarattığı performans düşüşleri nedeniyle kullanıcılar çok geçmeden şikâyette bulunmaya başladılar. Kimi oyuncular sosyal medyada oyunlarının çökmesine sebep olduğu için bu teknoloji iptal etmenin yollarını aramaya başladı.

AMD Anti-Lag+ Teknolojisi

Bu özellik aslında taktiksel online nişancı oyunlarında daha iyi bir deneyim sunmak tasarlanmıştı ama bu oyunlarda ki hile algılama sistemleri de Anti Lag+ teknolojisini hile gibi görmeye başlayınca bu bardağı taşıran son damla oldu ve özellik geri çekildi.

Ama görünen o ki AMD her ne kadar bu özelliği geri çekmiş olsa da yine de tam olarak vazgeçmemiş ve geliştirmeye devam etmiş. Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısında AMD Pazarlama Müdürü Frank Azor’a Anti Lag özelliği ile ilgili soru yöneltildiğinde Azor yakın bir zamanda yeniden bu özelliğin aktif olacağını duyurdu.

İlk Haberler Sosyal Medyadan 

Anti Lag+ özelliği ne zaman açılacak hangi değişiklikler yapıldı konu hakkında henüz net bilgiler yok. Fakat biraz araştırma yaptığımızda bu özelliğin RDNA 3 teknolojisi ile donatılmış kartlara geleceğine dair haberler gözümüze çarpıyor. Bu özelliğin olmadığı kartlar ise sadece Anti Lag özelliğini kullanabilecekler. Yeni sürümün adı Anti Lag+ değil Anti Lag 2 olacak ve her oyunda çalışmayacak.

Yeni çıkacak olan teknolojinin gecikmeyi yüzde 30 civarında düşüreceği gelen söylentiler arasında yer alıyor. Ayrıca kullanıcıların tarafına baktığımızda birçoğunun Anti Lag özelliğini kullanma konusunda kararsız olduğunu görüyoruz. Çünkü birçok kullanıcı bu özellik yüzünden haksız yere oyunlardan atılmıştı. Onlar hala yeniden atıldıkları oyunlara dönmeyi bekliyorlar.

Exit mobile version