İslam Memiş altın için ağustos ayını işaret etti. Özellikle ABD Merkez bankasının faizleri düşüreceği beklentisi satın alınıyor. Bu durum altında da artışın sinyali olarak görülüyor. Şu anda gram altın 2516 liradan satışa sunuluyor. Cumhuriyet altını ise 16.680 liradan alıcı buluyor. Altının seyrini tahmin eden yatırımcılar bir liman araması nedeniyle tercihini bu yönde yapıyor.

ABD’de artan seçim atmosferiyse bir adayın kesin kazanacağı yönünde birleşiyor. Demokratlar için yarışması beklenen Kamala Harris’in kazanamayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Piyasa uzmanları Ağustos ayına kadar altın fiyatlarına bir hareket beklemediğini söyledi. İslam Memiş ise “iki hafta daha çekirdek çıtlatmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. ONS Altın hem FED hem de seçimleri dikkate alarak işlem alıyor. Halen yükseleceği görüşü hakim.

Altında Yükseliş Hareketi

Altında yeniden yükseliş sinyallerinin gelmeye başladığı söyleniyor. Özellikle bu konuda stratejistlerin sylediğine göre ota ve uzun vadede halen iyi bir görünümün olduğu biliniyor. Bu yıl özellikle Eylül ayından itibaren iki kere faiz indirileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü enflasyonda olumlu gelişmeler gelmeye devam ediyor. Durum bu iken aynı zamanda altın güvenli liman olarak görüldüğü için tercih ediliyor.

Altın Rekor Kırdı Kilogram Fiyatı 2.448.000 Tl!

50.000 TL Kredi Ödemeleri Bugünden Sonra Başlıyor! 50.000 TL Kredi Ödemeleri Bugünden Sonra Başlıyor!

Eylül ve Aralık aylarında olabilecek faiz indirimleriyle birlikte fiyatların artacağı söyleniyor. Özellkle yatırımcılar henüz faiz indirimlerine başlanmadan önce harekete geçerse kısa sürede bir kar oranı yakalama şansı yüksek gibi gözüküyor. Özellikle Ağustos ayından Kasım ayına kadar almak isteyenler için gelişmeler umut verici.

Donald Trump Seçilirse Ne Olur?

Son zamanlarda çalkantılı geçen ABD Seçimleri özellikler altın piyasasını da hareketlendirdi. Henüz seçimler olmasa bile herkes Donald Trump’ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum için değerlendirmelerde bulunan analistler ise doların daha da güçlü olabileceğini belirtti. Bununla birlikte ileride yüksek faiz oranlarının gelmesine de yol açabileceği görüşü vardır. Özellikle değerli metallerin önünde bir rüzgar olmasına neden olabileceği de konuşuluyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR