Altın Yatırımcılarına Müjde! İslam Memiş’ten Gram Altın İçin Yüksek Tahmin!

islam-memis-tavsiye-etti.jpg

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı son değerlendirmelerde gram altının önümüzdeki dönemde büyük yükseliş göstereceğini belirtti. İşte detaylar…

Merkez bankalarının faiz kararlarının piyasalara etkisini değerlendiren İslam Memiş altının bu kararlar doğrultusunda değer kazanmaya devam edeceğini ifade etti. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanma ve küresel ekonomik gelişmelerin fiyatları yukarı yönlü etkilediğini vurguladı.

Gram altının 4.500 TL sevilerine çıkacağı tarih merak konusu olurken, bu seviyeye yakın zamanda ulaşılacağını belirtti. Altın borcu olanlar için kötü, yatırım yapanlar içinse parlak günler yaklaşıyor. Altın piyasasındaki yükselişin hızla devam edeceği öngörülüyor.

Gram Altın Şu An Ne Kadar? Fiyat Tahmini Ne?

Gram altın şu sıralar 2.950 TL civarında işlem görüyor. Altın fiyatlarıyla ilgili sık sık isabetli tahminlerde bulunan para piyasaları uzmanı yıl sonuna kadar gram altının 3.500 TL seviyelerine çıkacağını öngörüyor. Altına yatırım yapmayı düşünenler için önemli fırsat olabilir.

İslam Memiş, özellikle bu yılın son çeyreğinde ciddi bir artış beklediğini söylüyor. Gram altının 3.500 TL’yi mutlaka göreceğini vurgulayan Memiş, altının küresel gelişmelerden güçlü şekilde etkilendiğini belirtiyor. Yatırımcılar için bu yılın sonlarına doğru hareketli günler yaşanabilir.

2025 yılına gelindiğinde ise ons fiyatların 3.500 dolar civarında olabileceğini tahmin eden yatırım uzmanı bu durumun gram fiyatlarını da ciddi oranda yukarı çekeceğini söylüyor. Buna göre 2025 yılında gram 4.500 TL seviyesine kadar yükselecek. Bu fiyat ile altının yatırımcılarına uzun vadede büyük kazançlar sağlayacak gibi duruyor.

FED Kararı Altını Nasıl Etkiledi?

FED faiz kararları altın piyasasında önemli hareketliliğe yol açıyor. Uzman yatırımcı faiz kararı öncesinde ons için uyarılarda bulunarak fiyatların 2.900-2.920 dolar seviyelerine çıkabileceğini öngörmüştü. Şu anda ons 2.576 dolar seviyelerinde seyrediyor. Ayrıca hala yatırım fırsatlarının bulunduğunu vurguluyor. FED’in faiz indirimi sonrası ons altının 2.616 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini belirten Memiş, yükselişe rağmen altının hala cazip bir yatırım aracı olduğunu ifade ediyor. Önümüzdeki hafta altınla ilgili daha detaylı fikirlerin paylaşılması bekleniyor.

Exit mobile version