USD34,23
EURO37,55
GBP44,82
BIST8.927,34
GR. ALTIN2.881,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Altın Neden Düşüyor? Son Dakika 9 Ekim

Altın Neden Düşüyor? Son Dakika 9 Ekim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Neden Düşüyor? Son Dakika 9 Ekim altın yatırımcıları için son günlerde kötü haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan altın fiyatlarının detaylarını aktardık.

Altın Neden Düşüyor? Son Dakika 9 Ekim ve özellikle son 2 günde düşüş göstermeye başladı. Bu durum, birçok yatırımcıyı endişelendirdi. Eylül ayının ortalarına kadar, altın fiyatlarının sürekli rekor kırması, yatırımcıların güvenini artırmışken, şu anki düşüşler, piyasalardaki belirsizliği derinleştiriyor. Yüksek enflasyon ve jeopolitik gerginlikler gibi faktörlerin, altın fiyatlarını destekleyeceği düşünülürken, beklenmedik ekonomik veriler beklentileri altüst etti. Detaylar yazımızda.

Altın Neden Düşüyor? Son Dakika 9 Ekim

Öncelikle, ABD’de açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verileri altın piyasalarında önemli etkiye sahip oldu. İstihdam verilerinin beklentileri aşması, ABD ekonomisinin güçlü olduğu algısını pekiştirdi. Bu durum ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapma olasılığını azalttı. Tüm bunlar altın neden düşüyor sorusuna yanıt oluyor. Peki nasıl?

Özellikle 9 Ekim tarihinde birçok yatırımcı altın neden düşüyor? sorusunun yanıtını aramaya başladı. FED’in faiz indirimi beklentilerinin düşmesi, altın gibi güvenli limanlara olan talebi azalttı ve dolayısıyla altın fiyatlarının düşüşüne katkı sağladı. Diğer etken ise Çin Merkez Bankası’nın alımlarını son 5 ayda durdurmuş olmasıdır.

Çin, dünya genelinde en büyük altın tüketici ve yatırımcısı olarak bilinirken, bu duruşları altının fiyatını doğrudan etkileyebiliyor. Çin’in altın alımlarını durdurması, piyasada arz ve talep dengesizlikleri yaratarak fiyatların düşmesine katkı sağladı. Bu da 9 Ekim ve önceki günden itibaren düşüşe neden oluyor.

Ayrıca, altın fiyatlarındaki düşüşte etkili olan diğer faktör de kar realizasyonları oldu. Fiyatlardaki yükselişten kar eden yatırımcılar, fiyatlar zirveye ulaştığında karlarını realize etme eğiliminde oldular. Bu durum da piyasada satış baskısını artırarak fiyatların gerilemesine neden oldu.

Altın fiyatlarındaki düşüşün arkasında hem ekonomik göstergelerin etkisi hem de küresel piyasalardaki dengelerin değişimi yatıyor. Önümüzdeki dönemde jeopolitik gelişmeler, ABD ekonomisine ilişkin veriler ve küresel finansal piyasalardaki hareketler, fiyatlar üzerinde belirleyici olacak faktörler arasında yer alacak gibi görünüyor.

Altın Neden Düşüyor? Son Dakika 9 Ekim
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!