Özellikle güvenli liman olarak bilinen altının ons fiyatı 6 Eylül 2024 Cuma günü sabah saatlerinde 2.519 dolardan işlem görmeye başladı. Düne göre hafif artış yaşandığını görüyoruz; ons altındaki hareketlenme küresel piyasalardaki belirsizliklerden etkilenmeye devam ediyor.

Türkiye’de ise gram altının fiyatı bugün sabah saatlerinde 2.757,31 TL seviyesinde güne merhaba dedi. Dün ile karşılaştırdığımızda gram altında yüzde 0,40 oranında artış söz konusu.

Altın Haftayı Nasıl Kapattı?

Altın Rekor Kırdı Kilogram Fiyatı 2.448.000 Tl!

Altın haftayı dalgalı seyirle kapattı diyebiliriz. Haftanın son işlem gününde altının ons fiyatı, 2.519 dolar seviyelerinde işlem görerek yatırımcıların yüzünü güldürdü. Haftaya kıyasla hafif yükseliş kaydeden ons altın global ekonomik gelişmelerden ve merkez bankalarının faiz kararlarından etkilenmeye devam ediyor.

Türkiye’de de altın piyasası hareketli bir hafta geçirdi. Gram altın haftayı 2.757,31 TL seviyesinden kapattı. Dolar kurundaki hareketlilik ve ons fiyatındaki değişimlerin etkisiyle gram altının fiyatı da inişli çıkışlı seyir izledi. Bu hafta gram altındaki yüzde 0,40’lık artışı dikkate aldığımızda yatırımcıların umutlu olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle küçük yatırımcılar için gram altın her zaman güvenilir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

MG’den Türkiye’de Bir İlk: ÖTV Avantajıyla Hibrit Araç Piyasada! MG’den Türkiye’de Bir İlk: ÖTV Avantajıyla Hibrit Araç Piyasada!

Çeyrek altına baktığımızda ise haftayı 4.507,91 TL’den kapattığını görüyoruz. Çeyrek altın ülkemizde hem düğün sezonunun etkisiyle hem de yatırım aracı olarak oldukça popüler. Yine bu hafta, çeyrek altında da yukarı yönlü hareket söz konusu oldu. Büyük yatırımcılar ise Cumhuriyet altınına yönelmeye devam ediyor ve haftayı 17.976,49 TL’den kapattı.

Altın Yükselmeye Devam Edecek mi? Uzman Görüşleri Ne?

Altının yükselmeye devam edip etmeyeceği yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Son dönemde ons altının yukarı yönlü ivme kazandığını görüyoruz. Peki yükseliş devam eder mi? Uzmanlar altın fiyatlarının geleceğine dair farklı görüşler öne sürüyorlar. Bir yandan küresel piyasalarda belirsizlik sürerken güvenli liman olarak görülen altına olan talep artmaya devam ediyor.

Özellikle enflasyon endişeleri merkez bankalarının faiz kararları ve jeopolitik gerilimler altının seyrinde önemli rol oynuyor. Uzmanların genel görüşüne baktığımızda altının önümüzdeki dönemde de yükselme potansiyelinin olduğunu söyleyebiliriz.

Editör: Şahsüver ÇITIR