Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Dünya Fenerbahçeliler Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulunarak gündeme oturdu. Bodrum’daki bir restoranda düzenlenen etkinlikte Koç, taraftarların yoğun ilgisi eşliğinde TFF seçimlerinden transfer çalışmalarına kadar birçok konuya değindi.

"Sisteme Karşı Mücadele Başlattık"

Ali Koç, konuşmasında taraftarların sabırlı olması gerektiğini vurgulayarak, "Çok yakında İstanbul’da bir Fenerbahçe mitingi yapacağız. Biz bir sisteme karşı mücadele başlattık. O mücadelenin başındayız. Bizim camiamız sabırsız. Sabırlı olun arkadaşlar. 20 yılda, 25 yılda kurulan şeyler 20 günde, 25 günde değişmiyor. Biraz sabırlı olun" dedi.

"Sportif Açıdan Değil, Hedef Olduğumuz İçin Buhran Dönemi Yaşıyoruz"

TFF seçimlerine de değinen Koç, "Bir kulüp 10 senede toplam puanda birinci ile ikinci arasında 1-2 puan farkla orada duruyorsa ve 10 senede bir kupa almayıp ilk 5’tekiler kupa alıyorsa bu hiçbir sportif mantıkla anlatılamaz. Biz bir buhran dönemi geçiriyoruz ama biz bunu sportif açıdan değil hedef olduğumuz için geçiriyoruz" diye konuştu.

Galatasaray Avrupa Ligi Kadrosunu Açıkladı Galatasaray Avrupa Ligi Kadrosunu Açıkladı

"Cumhurbaşkanımızın Yetkisini Kullananlara Sonunuz Yaklaştı"

Koç, spor dünyasında Cumhurbaşkanının yetkisinin izinsiz kullanılmasından rahatsızlığını dile getirerek, "Siyasetin ismini, gücünü kullanıp, yeri geldiği zaman Cumhurbaşkanımızın haberi olmadan onun yetkisini kullanıp, oraya buraya lobi yapıp istediği şekilde futbolu dizayn edenlere söylüyorum, sonunuza az kaldı" ifadelerini kullandı.

"Spor Bakanı Her Kulübe Eşit Mesafede Olmalı"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a da mesaj gönderen Ali Koç, "Bir spor bakanı her kulübe eşit mesafede olur. Yanlış yapıyorsunuz Fenerbahçe’ye. Yanlış yapıyorsunuz" dedi.

Transfer Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Transfer çalışmalarına da değinen Koç, Teknik Direktör Jose Mourinho ile istişarelerde bulunduklarını ifade ederek, "Bize 3-4 tane transfer lazımdı. Özellikle Çağlar’ı istiyordu, bitirdik. Maximin’i bitirdik. Oğuz Aydın’ı aldık" dedi. Koç ayrıca, yıldız oyuncu Ferdi Kadıoğlu'nun takımda kalacağını belirtti.

"Ferdi’yi Çok İsteyen Var, Biz Daha Çok İstiyoruz"

Ferdi Kadıoğlu ve transfer hedefleri hakkında konuşan Koç, "Ferdi’yi çok isteyen var. Ferdi’yi biz daha fazla istiyoruz, Ferdi kalmak zorunda. Forvet transferini bitirdikten sonra kadrolarımızı boşaltıp fırsat transferleri için bekleyeceğiz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Ali Koç’un bu açıklamaları, Fenerbahçe camiasında büyük yankı uyandırırken, taraftarlar da başkanlarına olan desteklerini dile getirdi. Dünya Fenerbahçeliler Günü etkinliğinde yapılan bu konuşma, kulübün geleceği adına önemli mesajlar içeriyordu.

Editör: Şahsüver ÇITIR