Araçtaki küçük ezikler ve çizikler araç sahipleri için kalp kırıcı olabilir. Bu sadece otomobilin estetiğini etkilemekle kalmazr, aynı zamanda satış değerinin düşmesine de sebep olur.. Üstelik bu tür şeylerin onarımı çok zaman ve para gerektirir. İşte bu noktada akıllı onarım tekniği devreye girer. Bu teknoloji, araç sahiplerinin kozmetik hasarları minimum sürede onarmasını sağlar.

AKILLI ONARIM SÜRECİ

Akıllı onarım tekniğinde yer alan adımlar şöyledir:

ADIM 1: HASAR DEĞERLENDİRMESİ

Akıllı onarım sürecindeki ilk adım, araç gövdesine verilen hasarların değerlendirilmesidir. Bu adımda bir uzman, göçüğün bu teknikle onarılıp onarılamayacağını veya büyük düzeltmeler gerektirip gerektirmediğini analiz eder.

ADIM 2: ARABA HAZIRLIĞI

Hazırlık sırasında etkilenen alan temizlenir ve zımparalanarak onarıma hazırlanır. Bu, hasar görmüş araba boyasının çıkarılmasını, eziklerin fırçalanmasını ve kaba lekelerin çıkarılmasını içerebilir.

ADIM 3: ONARIM TEKNİĞİ UYGULAMASI

Aracı hazırladıktan sonra bir uzman, arabanın kozmetik göçüklerini düzeltmek için  boyasız göçük düzeltme gibi farklı yöntem ve araçları kullanır.

TRT 1 HD Neden Şifreli? Şifresi Nedir? 2024 TRT 1 HD Neden Şifreli? Şifresi Nedir? 2024

ADIM 4: RENK EŞLEŞTİRME

Teknik araba boyasına herhangi bir zarar verirse hasarlı alanın yeniden boyanması gerekir. Genellikle arabanın renk kodu , yeni rengin gövdenin geri kalanıyla mükemmel şekilde eşleşmesi için kullanılır.

ADIM 5: SON DOKUNUŞ VE İNCELEME 

İşlem tamamlandıktan sonra araca son dokunuşu sağlamak için şeffaf bir kaplama uygulanır. Daha sonra onarımların gerekli standartlara uygunluğunun sağlanması için onarım alanı incelenir.

SMART ARAÇ ONARIMI NELERİ DÜZELTEBİLİR?

İşte SMART onarım tekniğiyle onarılabilecek  bazı göçük türleri:

Ezikler veya Çukurlar: Küçük göçükler ve çukurlar SMART onarımı kullanılarak onarılabilir.

Çizikler: SMART onarım, araba boyasına zarar vermeden araba çiziklerinin giderilmesinde etkilidir.

Küçük Çizilmeler: Alaşım jantlar, gövde ve tamponlardaki küçük çizikler bu yöntemle giderilebilir.

İç Hasar: Aracın iç kısmındaki çizikler ve yırtıklar akıllı araç onarımı ile düzeltilebilir.