Aile Bakanlığı'nın bu alımı sosyal hizmet alanında kariyer yapmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat. Memur olmayı hayal eden birçok kişi için heyecan verici bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Bizler de bu alımların, sosyal hizmetlerde daha kaliteli ve etkili hizmet sunulmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Aile Bakanlığı'nın girişimi aynı zamanda toplumsal hizmetlerin güçlenmesine de zemin hazırlıyor. Başvuru şartları hakkında merak edilen birçok detay var. Adayların belirli niteliklere sahip olmaları bekleniyor. Ancak başvuru sürecinin şeffaf ve erişilebilir olması, birçok kişinin fırsattan yararlanmasını sağlıyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Önemli Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2828 sayılı yasa çerçevesinde gerçekleştireceği 1480 personel alımı için hem genel hem de özel başvuru şartlarını açıkladı. Genel şartların tüm adayları kapsadığını görmekteyiz. Ancak özel şartların açılan kadrolara göre değişiklik gösterdiğini de unutmamak gerekiyor.

Genel başvuru şartlarından ilki, korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olması. Yani geçmişte benzer karar almış olanların da fırsattan yararlanabileceğini görüyoruz. Bunun yanında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kuruluş bakım veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süreyle yararlanmış ve reşit olduktan sonra hizmetlerden faydalanmaya devam eden adayların da başvuru yapabileceği bilgisi oldukça önemli.

Ayrıca, 18 yaşını doldurduktan sonra korunma bakım veya tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren beş sene içinde bakanlığa başvurarak hak sahipliği tespiti yaptırmış olması da gerekecek. Bu durum geçmişte bu tür hizmetlerden faydalanmış olanların, tekrar hizmetlere başvurabilme hakkını koruduklarını gösteriyor

Cumhurbaşkanlığı'ndan Üç Kuruma Yeni Atama Kararları! Resmi Gazete'de Duyuruldu! Cumhurbaşkanlığı'ndan Üç Kuruma Yeni Atama Kararları! Resmi Gazete'de Duyuruldu!

Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Başvuru süreci 4 Eylül 2024 tarihi itibarıyla başlamış durumda. Bu tarihten itibaren adaylar başvurularını 20 Eylül 2024 saat 23:59’a kadar gerçekleştirebilecek. Görüyoruz ki, bu zaman dilimi içerisinde birçok kişi başvurularını yapacak ve hayallerindeki işe bir adım daha yaklaşacak. Adayların başvurularını www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden kolaylıkla yapılabileceğini söyleyebiliriz.

Editör: Şahsüver ÇITIR