AHES GYO halka arz haberinin hemen ardından bu şirketin yatırımcı adaylarına ne kadar boyutlarda bir lot aktarımı yapacağına dair sorular hızla yayılmaya başladı. Pek çok borsa takipçisi ve uzmanı bu konuya ilişkin tahmin yürütmekle yeterli kalıyor. Bilindiği üzere halka arzların sonrasında kimin ne kadarlık bir paya sahip olacağı net bir şekilde bilinemiyor. Ancak sadece ve sadece şirketin dağıttığı pay ile katılması muhtemel olan yatırımcıların ortalaması alınarak bir tahmin yapılabiliyor.

Halka arza katılacak olan insanların kaç lot düşeceğini öğrendikten sonra ancak ve ancak o lot sayısının TL cinsinden karşılığı kadar yatırım yapıyorlar. Bu nedenle de kişi başına düşecek lot değeri oldukça merak ediliyor. AHES GYO firması totalde 37.500.000 lot hisse dağıtacağını açıklıyor. Bununla birlikte 600 bin kişi katılırsa kişi başına 63 lot düşüyor. Eğer bu sayı 750 bin kişiye çıkarsa kişi başı 50 lot ve 1 milyon kişide ise 37 lot düşüyor. Bu rakamların değişmesi ise muhtemel görünüyor.

ARCLK Hisse 2025 Hedef Fiyat Tahminleri Yapıldı! 13 Kurumdan Çarpıcı Analizler ARCLK Hisse 2025 Hedef Fiyat Tahminleri Yapıldı! 13 Kurumdan Çarpıcı Analizler

AHES GYO Katılım Endeksine Uygun Olacak mı?

Şirketin katılım endeksine uygun veya uygun olmayan şekilde halka arz edilip edilmeyeceği ise son derece merak ediliyor. Katılım endeksine uygun olması muhtemel görünen şirketin gayrimenkul firması olmasından kaynaklı olarak kafalarda soru işareti olabiliyor. Ancak yine de yatırım yapmak isteyenler bu noktada kafaları rahat lotları satın alabiliyorlar.

AHES GYO T1 T2 İçin Kullanılabilir Olacak mı?

T1 ve T2 değerleri halka arzların direkt halka arz ekranından mı yoksa borsadan hisse alır gibi alınıp alınmadığını belirleyen etmenler oluyor. Bu noktada şirketin direkt olarak halka arz ekranından satın alınabiliyor olması ise bizlere bunun T1 ve T2 için de aktif olarak kullanılabileceği anlamını taşıyor.

Sizler de halka arz tarihinden itibaren direkt olarak mobil bankacılık uygulamanıza girebilir ve halka arza katılım sağlayabilirsiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR