AHES GYO Halka Arz İşlemlerini Tamamladı!

26-aralik-borsa-istanbul-neden-dusuyor-2.jpg

Halka arz işlemleri bir süredir durmamış olsa da zamanında 3 milyon kişinin aynı anda katılmasına rağmen günümüzde 500.000 kişilik halka arzlar meydana gelmeye başlıyor. Bu noktada ise halka arz piyasasını tekrar canlandırabilmek için pek çok firma halka arz olma kararı alıyor. Yatırımcılara eşit olarak dağıtma kararı alan şirketin önümüzdeki günlerde ise ne gibi bir politika izleyeceği daha şimdiden çok merak ediliyor.

Kişi başı kaç lot düşeceği ve şirketin hangi şartlar altında temettü vb. Dağıtımı yapacağını ise merak ediyor olabilirsiniz. Bu bilgilere erişmeden önce gelin şirket hakkında fikir sahibi olalım.

AHES GYO Nedir? Hangi Sektörde Hizmet Veriyor?

Yaklaşık 40 yıldır sektörde hizmet veren AHES GYO gayrimenkul üzerine kurulmuş olan bir şirket olarak bizleri karşılıyor. Şirketin özellikle de son dönemlerde inşaat ve mühendisliğin yanı sıra taahhüt gibi sektörlere de eli kolu uzanıyor. Pek çoğumuzun yakından tanıdığı Süleyman Ekşi tarafından kurulan şirket 2012 yılından beri bu sektöre öncülük ediyor. 2023 yılında yapılan ve 74 sayılı bülten ile verilen karar sonucunda ise Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönünde evrildiğini biliyoruz.

AHES GYO Kime Ait?

Şirketin hisselerinin güvenilir olup olmadığını merak eden pek çok yatırımcı adayı özellikle şirketin kim tarafından yönetildiğine dair sıklıkla sorular soruyor.

Yatırım yaparken şirketin kaç yıldır sektörde olduğu kadar kim tarafından yönetildiği ve kimin kurduğu gibi sorular oldukça gündeme geliyor. Şirketi kuran isim ise gayrimenkul ve emlak sektörüne adeta yön veren Süleyman Ekşi olarak bizleri karşılıyor.

AHES GYO İlerleyen Vadede Kazandırır mı?

Halka arz haberinin hemen ardından kaç lot alacağını düşünenler kadar ileri seviyede kazanç elde edip etmeyeceğini de merak edenler bizleri karşılıyor. Şirketin kısa süre içinde halka arzlarla birlikte tavan seviyede seyir edeceğini söyleyebiliriz. Ancak uzun vadeli olarak uzmanlar net bir şey söyleyemiyor.

Exit mobile version