Ağustos Ayının En Çok Satan Arabaları Neler Oldu?

agustos-ayinin-en-cok-satan-arabalari-neler-oldu.jpg

Araba satışlarında olağanüstü bir düşüş hem araba piyasasına hem de ülke ekonomisine büyük oranda zarar veriyor. Durum bu şekilde olunca da bu ayın ve geçtiğimiz ayın da ortalama değerleri alındığında ortaya çok düşük araç satışları çıktığını görebiliyoruz. İstatistikler ve araç firmalarının toplam olarak yaptıkları satış fiyatları ile bir rapor hazırladığımızda Araç markaları arasında 4 markanın hiç satış yapmadıklarını görüyoruz. Diğer 5 marka arasında ise sadece 1 araç markasının satış yaptığını görmek bizleri son derece üzüyor.

Listenin İlk Sırasında Fiat Yer Alıyor!

Araç satışlarında en çok ilgi çeken muhtemelen 2024 yılının son çeyreği için araba fiyatlarında nasıl bir dalgalanma olacağı durumu oluyor. Bu noktada araç almak isteyenlerin de fiyatları merak ettiği bu dönemde en çok satan araba ise pek şaşırtıcı olmasa da Fiat oluyor. Bu noktada Fiat’ın performans ve fiyat odaklı olarak oldukça iyi bir noktada yer alıyor olması sebep olarak söylenebiliyor.

ODMD tarafından yayınlanan rapora göre geçen yılın bu dönemleri için yüzde 0,8 oranında bir artış görebiliyoruz. Bununla beraber Fiat marka arabalar ise liderlik koltuğunda toplamda 11 bin 135 tane ile oturuyor. Bu satış başarısı olarak da şirketin tarihine geçiyor.

Peki Listenin Devamında Neler Var?

Araçların satışı için hazırlanan listenin devamında ise farklı markadan arabalar yer almaya devam ediyor. Bu araba markaları arasında pek çok tanıdığımız marka da yer alıyor. Otomobil furyasından en sık tercih edilenlerle birlikte diğer sıralamada ise Renault 8.626 adetle kendine yer buluyor. Listenin geri kalan kısmı ise şu şekilde;

·       6.760 satışla birlikte Fiat

·       5.284 satışla Volkswagen

·       4.154 satışla Hyundai

·       3.643 satışla Chery

Araçların 2024 yılı sonuna kadar nasıl bir satış grafiği çizeceği ise şimdiden oldukça merak edilen unsurlar arasında yer alıyor.

Exit mobile version