Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir düğün salonunda, halay çekerken terör örgütü PKK'nın elebaşı lehine slogan atan 7 kişilik grubun tespit edilmesi üzerine başlatılan operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti’nden Büyük Operasyon: KUYU-23 ile Örgütlere Darbe İstanbul Emniyeti’nden Büyük Operasyon: KUYU-23 ile Örgütlere Darbe

Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medyada yayılan görüntülerde, Doğubayazıt'ta bir düğün sırasında 7 kişinin terör örgütü lehine slogan attığının belirlenmesi üzerine harekete geçildiği belirtildi. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 3 şüpheli "PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındı. Firari durumda olan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Valilik açıklamasında, "Bölünmez bütünlüğümüze kasteden her türlü terör örgütü ve uzantılarına yönelik mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur," ifadelerine yer verildi.

Olayın duyulması, bölgede ve sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, güvenlik güçleri terörle mücadeledeki kararlılıklarını bir kez daha vurguladı. Kamu düzenini bozmayı amaçlayan bu tür girişimlerin cezasız kalmayacağı ve hukuk çerçevesinde gereken tüm adımların atılacağı belirtildi.

Editör: Şahsüver ÇITIR