Ağız Kokusu Bu Yöntemlerle Tarihe Karışacak

terkokuyorsun-com-nedir-ter-kokusu-ve-agiz-kokusu-anonim-mesaji-1.jpg

Çok fazla potansiyel nedene sahip olan ağız kokusu, kesin bir tedaviye sahip değildir. Ancak ve ancak nefesinin kokmasına neyin sebep olduğunu bildiğiniz zaman, onu düzeltebilirsiniz. Nedenlerinin bilinmediği zaman ise, birkaç yöntem deneyebilir ve bunların ağız kokusundan kurtulmada işe yarayıp yaramayacağını görebilirsiniz. Peki o yöntemler neler mi?

Ağız Kokusundan Kurtulma Yolları

Ağız kokusunu önlemek için;

1. Dişlerinizi ve diş etlerinizi koruyun

Diş çürüğü ve diş eti iltihabı ağız kokusunun önemli nedenleridir. Ağızdaki herhangi bir enfeksiyon, bakteri üremesini artıracağından her zaman ağız kokusuna neden olacaktır. Bu nedenle diş hekimimizin önerilerini mutlaka dinlemelisiniz.

2. Ağzınızdaki protez ve köprüleri kontrol edin

Ağızda mevcut olan eski köprü ve protezler zamanla yemek birikmesine yol açacağından kötü kokuya neden olabilir. Bu durumlarda yenilenmesi gereken dişlerin yerine yenilerini koymalı ve eksik dişler için gerekli tedavileri yaptırmalısınız.

3. Tarçın kullanın

Tarçını içeceklerinizde ve uygun yiyeceklerinizde kullanabilirsiniz. Tarçın ağızdaki bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır. Şekersiz tarçınlı sakızlar da iyi bir öneri olabilir.

4. Daha fazla su için

Yaşla birlikte artan vücut kuruluğu, birçok açıdan dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bol su içmek, onlarca faydasının yanı sıra dilinizin kurumasını önleyerek ağız kokusuyla mücadelede önemli bir silah olarak kullanılabilir. Su, ağızdaki bakterileri minimumda tutmaya yönelik doğrudan bir yardımcıdır.

5. Şeker tüketiminizi azaltın

Un, şeker, glikoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış tüm hazır gıdalar ağızdaki bakteriler için inanılmaz bir hazinedir. Bu şekerleri kullanarak ağızda hızla çoğalırlar ve diş çürüklerine neden olurlar. Bu nedenle basit şeker alımınızı azaltmalısınız. Bu da su içmek gibi birçok faydanın yanı sıra ağız kokunuzu azaltmanıza da yardımcı olacaktır.

6. Lokmalarınızı iyi çiğneyin

Lokmalarınızı iyi çiğnemeye özen gösterin. Bu sayede tükürük yemeğe iyi karışır ve yiyecek parçasının ağızda kalma olasılığı azalır. Daha fazla çiğneme hareketi daha fazla bakterinin parçalanıp mideye gitmesine yardımcı olur.

7. Diş ipi kullanın

Diş ipi kullanarak fırçanın ulaşamadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını temizleyebilirsiniz. Temizlenen yemek artıkları kokuya sebep olamayacağı için siz de ağız kokusundan kurtulmuş olacaksınız.

8.Sigara içmeyin

Sigara içmek ağız kuruluğuna neden olur ve ağız kokusuna neden olur. Ayrıca ağız kokusunun bir diğer nedeni olan diş eti hastalıklarına da zemin hazırlar. Bu nedenle sigara içiyorsan bırakmaya, bağımlı değilseniz de hiç başlamamaya gayret edin.

Exit mobile version