HPV Aşısı Neden Yapılır? İBB Neden Yapıyor? 2024 HPV Aşısı Neden Yapılır? İBB Neden Yapıyor? 2024

Birimlerde, ihtiyaç durumunda teknik ekipman ve personel bakımından destek sağlanacak ve belirlenen tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgileri Valilik/Kaymakamlık internet ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacaktır. Bu sayede vatandaşlar, ilgili noktalara kolayca başvurarak haklarını talep edebileceklerdir.

BİLET KARŞILAMA VE TAAHHÜT İŞLEMLERİ

Afet bölgesinde bulunan vatandaşlar, "Yol Masraf Belgesi" taleplerini “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yaparak gerçekleştirebileceklerdir. Ayrıca, tahliye ve geri dönüşler konusunda müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin bilet ücretleri de karşılanacaktır. Kendi imkanları ile bilet alan vatandaşlar ise talep etmeleri halinde bilet ücretleri ödenecek, bu işlemler depremzede vatandaşların TC kimlik numaraları üzerinden gerçekleştirilecektir.

YOL MASRAFLARI KARŞILANACAK

Çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarına müracaat yapamadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanarak talepleri halinde yol masraf tutarları karşılanacaktır. Bu sayede vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmeye çalışılacaktır.

ULAŞIM İMKANI KESİNTİSİZ SAĞLANACAK

Son olarak, 7/24 çalışma esaslı oluşturulan tahliye ve müracaat merkezlerine başvuran vatandaşların ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerinde gerekli her türlü imkân ve kolaylık daha önce yapıldığı şekilde kesintisiz yürütülecektir. Bu sayede vatandaşlar, hızlı ve güvenli bir şekilde geri dönüş işlemlerini tamamlayabileceklerdir.