1. Haberler
  2. Memur Haberleri
  3. Adalet Bakanlığı’ndan Çarpıcı Değişiklik, Memur Sınav ve Atama Yönetmeliği Yenilendi!

Adalet Bakanlığı’ndan Çarpıcı Değişiklik, Memur Sınav ve Atama Yönetmeliği Yenilendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ağustos 2024 tarihli düzenleme ile koruma ve güvenlik personeli alımında aranan KPSS puan şartı oldukça dikkat çekici şekilde düşürüldü. Artık bu kadro için en az 70 puan almak yerine 60 puan almak yeterli olacak. Bu, birçok aday için fırsat kapısı açması açısından oldukça önemli gelişmedir.

Tabii ki diğer kadro unvanlarında KPSS’den en az 70 puan alma şartı aynen devam ediyor. Yani bu unvanlarda yer almak isteyen adayların puanlarını yükseltmeleri gerektiğini unutmamaları gerekiyor. Ancak, güvenlik alanındaki değişiklik pek çok kişinin iş bulma umudunu artıracaktır. Adalet Bakanlığı yenilikle birlikte ihtiyaç duyduğu personeli daha geniş kitle içerisinden seçmeyi hedeflediğini görüyoruz.

Yeni Yönetmelikte Uygulanan Değişiklikler Neler?

İlk olarak, 10 Temmuz 2003 tarihli ve 25164 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 6. maddesinde güncelleme yapıldı. Burada Koruma güvenlik ifadesi Koruma ve güvenlik olarak değiştirildi. Ayrıca, 9. maddenin ikinci fıkrasında yapılan düzenleme ile koruma ve güvenlik görevlisi kadrosuna ilk defa atanacakların merkezi sınavdan en az 60 puan almış olmaları gerektiği belirtildi.

Bununla birlikte 9/A maddesinde yapılan değişiklikler de dikkat çekici. Bu maddede, merkezi sınava giren adayların hangi puanları alması gerektiği açıkça belirtilmiş. Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu için en az 60 puan alınması gerektiği ifade edilirken diğer kadrolar için şart aynı kalmaya devam ediyor.

Son olarak yeni yönetmeliğe eklenen geçici madde ile de önemli husus gündeme geldi. Bu madde, duyurusu yapılmış olan personel alım işlemlerinin duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan hükümlere göre tamamlanacağını belirtiyor.

Uygulanan Değişiklikler Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Uygulanan değişiklikler 29 Ağustos 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmiştir. Belirlenen tarihten itibaren, yeni düzenlemeler geçerli olacak ve personel alım süreçlerinde bu değişiklikler dikkate alınacaktır. Ancak 29 Ağustos 2024’ten önce duyurusu yapılmış olan personel alımına ilişkin işlemler eski düzenlemelere göre devam edecektir.

Adalet Bakanlığı’ndan Çarpıcı Değişiklik, Memur Sınav ve Atama Yönetmeliği Yenilendi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!