1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. AB Bursları 2024-2025: Avrupa’da Eğitim İçin Büyük Fırsat! Başvurular Nasıl Yapılacak?

AB Bursları 2024-2025: Avrupa’da Eğitim İçin Büyük Fırsat! Başvurular Nasıl Yapılacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği’nin sağladığı bu burslar eğitim toplumsal uyum ve mesleki gelişim alanlarında önemli destekler sunmayı hedefliyor. Eğer siz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ya da koruma statüsündeyseniz, bu burslardan yararlanabilirsiniz. Başvurular 1 Eylül itibarıyla başladı ve son başvuru tarihi 6 Ekim 2024 olarak belirlendi.

AB Bursları 2024-2025 dönemi MBB Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi, Ankara Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin iş birliğiyle yürütülüyor. Projenin amacı Türkiye’de eğitim gören öğrencilere finansal destek sağlamak Ayrıca. Avrupa’da eğitim görme fırsatlarını artırmak.

AB Bursları Başvuru Şartları Neler?

Öncelikle başvuru yapacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da kapsama dahil, yani vatanlarını her nerede olurlarsa olsunlar temsil edebilirler. Ayrıca başvuru sahiplerinin yaş sınırına dikkat etmeleri önemli. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Başvuruda bulunacak kişilerin ilgili alanda üniversite mezunu olmaları ya da son sınıf öğrencisi olmaları gerekiyor. Ayrıca hem İngilizce hem de Fransızca dillerinde iyi düzeyde bilgi sahibi olmanız bekleniyor. Bu dillerde yetkinliğinizi kanıtlayan dil belgesi sunmanız gerekecek

AB Bursları Geri Ödemeli mi?

Bu burslar geri ödemesizdir. Yani bursu aldıktan sonra geri ödeme yapmanız gerekmez. Ödemeler akademik yarıyıl başladığında başlar ve iki taksitte yapılır. Ancak ödemelerin yapılabilmesi için önce öğrenci kaydının devam ettiğini ve akademik başarının sürdüğünü gösteren belgelerin sunulması gerekir.

AB Bursu KYK Bursunu Etkiler mi?

AB burslarının KYK burslarını etkileyip etkilemediğini merak ediyorsanız rahat bir nefes alabilirsiniz. AB bursları Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı finansmanla sağlanmadığı için KYK bursunuzdan bağımsız olarak değerlendirilir. Yani, AB bursı almanız KYK bursunuzun miktarında bir azalma ya da kesintiye neden olmaz. İki bursun birbirine etkisi bulunmamaktadır dolayısıyla her iki bursu da alabilirsiniz. Ön lisans öğrencileri için de durum aynıdır. AB bursları, sadece lisans ve lisansüstü öğrenciler için değildir. Aynı zamanda ön lisans öğrencileri için de geçerli oluyor.

AB Bursları 2024-2025: Avrupa’da Eğitim İçin Büyük Fırsat! Başvurular Nasıl Yapılacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!